MENÜ

Uyanık olmak gerek

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Chelsea, can sıkıcı futbol oynamaya meyilli oluşuyla ağızların tadını kaçırabilir. En az gol yiyen takım istatistikleri ürkütücü, içi boş olmayan veri. Ama yanıltıcı olduğunu göstermek de mümkün.
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde yine ilk kez karşılaşacağı bir rakip. Bu eğlenceli. Futbol medyasının kalbinin gündeminde olmak, parayla yapılamayacak bir reklam. Kezman ve Anelka, eski takımlarının huzuruna çıkacak.
En iyi yaptıkları şey rölantiye alıp uyutmak. Tempo düşürmek. 0-0’ı tutturmak. Son yıllarda az gol yiyenlerden. Tabi Barcelona hep bozmuş bu işi.

Karmaşık kadroları var
Mourinho döneminde de, şimdi de karmaşık kadroları var. Şişkin, yarım katkıda bulunan adam dolu. Sürekli değişen onbirlere ve defansa, teknik direktör Avram Grant’ın kimi
maçlarda fazlasıyla kalabalık orta
saha tercihleri eşlik ediyor.
Kadro istikrarsızlığının sebeplerinden biri de üst üste iki maçta standart performans almakta zorlanmaları. Grant buna karşılık Anelka’yı, takıma katıldığından beri ısrarla onbire
koyup oyunda tutuyor. Ona fazlasıyla ihtiyacı olacağını biliyor.
Onlar da Fenerbahçe gibi Anelka’yı oyuna katmakta zorlanıyorlar. “Lampard ve Cole varken bu sorun olmamalı” diyorsunuz. Ya da Malouda. Ama hücum organizasyonlarında yeterli düzene ve ezbere sahip değiller.

Kanatları kilitleyeceklerHani gönül ister ki, Ben Haim, eski günlerinden uzak Carvalho, solda da Bridge yer alsa. Alex’in defansta en güvenilir adam olarak sezonu sırtladığı Chelsea’de kaleci Cech’e fazlasıyla iş düşürme imkanı doğabilir.
Fenerbahçe’nin kanatlarını daha iyi kilitleyeceklerdir. PSV maçları, bu tarz rakiplere hazırlık açısından Fenerbahçe için iyi tecrübe oldu. Yine de iş Gökhan Gönül’süz İstanbul’da galibiyetten geçiyor. Chelsea’yi Şampiyonlar Ligi’nde alışkın olmadıkları bir durumla karşı
karşıya bırakmak gerekiyor.

YORUM YAZ