MENÜ

Yine kötü yönetti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Alper Ulusoy sezona kötü başlayan hakemlerimizden. Bu haftaya kadar yönetmiş olduğu 4 maçta ciddi kart hatalarına imza atmış, oyun kontrolü ile ilgili sıkıntılar yaşamıştı. Bu maçta da değişen bir şey olmadığını gördük. Sayısız kart hatalarına imza atan Ulusoy, çaldığı ve çalmadığı faullerle standardı yakalayamadı. Oyuncular sahada kararlarını kabullenemediler ve itirazdan birçok kart gördüler.”

‘Pozisyonu gördü’

Henüz 2. dakikada Emenike’nin rakibi Omeruo’ya attığı dirseğin karşılığı net olarak kırmızı kart olmalıydı. Faulü çalan Ulusoy sarı kart dahi göstermedi. Faulü çalması pozisyonu gördüğü anlamına gelir. Gördüğü pozisyonda kırmızının çıkmaması kabul edilebilir bir hata değildi. 15. dakikada Omeruo’yla girdiği ikili mücadelede yerde kalan Emenike penaltı bekledi. Burada devam kararının daha doğru olduğunu düşünüyorum ve bu tür ikili mücadelelerin devamından yanayım.”

‘Standardı yakalayamadı’

“86. dakikada kırmızı kart gören Sackey’in gördüğü ikinci sarı karta katılmam mümkün değil. Seckey’in rakibine yaptığı faul orta sahadaydı ve umut vadeden bir atak yoktu. Müdahale sert değildi. Dolayısıyla hakemin ikinci sarı kartı ve kırmızı kartı yanlıştı. Ulusoy maç süresince bu tür kart hatalarını sıklıkla yaptı. Standardı kesinlikle yakalayamadı. Örneğin 36. dakikada Mehmet Topal’a çaldığı faul düdüğü yanlış olmasına rağmen üstüne bir de Topal’a sarı kart gösterdi. Aynı pozisyonda yaşanan gerilimde Hasan Ali ve Candeias’da kart görmüş oldu. Yazının sonunda 7. dakikada ofsayt gerekçesiyle iptal edilen Fenerbahçe golünde yardımcı hakem Ali Saygın Ögel’in tespitinin doğru olduğunu da ifade edelim.”

YORUM YAZ