MENÜ

Yeterli değil

Abone Ol Google News

MHK, tecrübe ve yetenek durumuna göre elindeki 24 hakemin tamamına şans vererek ilk haftaları atlatacak, sonraki haftalarda şansını iyi kullananlara daha çok maç verecektir. Doğru yaklaşım budur. Bu nedenle ilk haftadan MHK‘nın atamalarını eleştirmek pek sağlıklı olmaz. Devam eden haftaları beklemek ona göre eleştiri yapmak doğru olacaktır. Bu sezon Sabri Çelik ve Kurulunun işi oldukça zor. Lige başlarken iki tecrübeli isim artık kadrolarında yok. Fırat Aydınus hakemliği bıraktı, yorumculuğa başlayacak. Alper Ulusoy da kendi rızasıyla sahada hakemliği bırakarak VAR kadrosuna geçti. Rotasyon yok

Haberin Devamı

MHK‘nın elinde tecrübe ve yetenekleri sınırlı; moral, motivasyon ve fizik olarak vasatın altında 24 kişilik bir hakem kadrosu var. Sakatlık, yurt dışı maçları, hafta arası maçları ve ceza durumları ile birlikte değerlendirildiğinde, rahatlıkla rotasyon yapılabilecek bir kadro yok! Bana göre bu kadro nitelik olarak da nicelik olarak da yeterli değil.

Dar kadro ile...

Mesela daha ilk haftadan 3hakemi sakatlıkları dolayısıyla kullanamadılar. Erkan Özdamar, Hüseyin Göçek ve Halil Umut Meler sakat olduklarından atletik testi koşmadılar. Meler’in sakatlığının ciddi olduğu ve en az 8 hafta maç yönetemeyeceği söyleniyor. Dünya Kupası boşluğunda yeni isimler Süper Lig kadrosuna dahil edilecektir ama benim takip ettiğim kadarıyla alt liglerde ümit vadeden, alıp hemen Süper Lig’de maç verebileceğiniz isimler de yok. Budar kadroyla yeni sezonunda hakemlerle ilgili en önemli gündem konusu yine atamalar olacaktır! Sezon başlarken MHK ve tüm hakem arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Umarım hakem hatalarının daha az konuşulduğu bir sezon yaşarız.

Haberin Devamı
YORUM YAZ