MENÜ

Yedlin'in atılmasının izahı yok!

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın ilk golünden önce Luyindama’nın faulü var. Selim’in Etebo’yu düşürmesi sonrası sarı değil kırmızı görmesi gerekirdi. 75. dakikada faulden 90 saniye sonra VAR uyarısıyla Yedlin’in ikinci sarıyı görmesinin ise izahı yok!

Haberin Devamı

Volkan Bayarslan’ın hataları maçın gidişatını önemli ölçüde etkiledi. Ben bu maçla ilgili perşembe günü bu satırlarda hakem atamasını yorumlarken; atamanın hatalı olduğunu, Bayarslan’ın bu maç için yeterli performansa sahip olmadığını belirtmiştim. 14. dakikada Yedlin’in golünden önce bence Luyindama rakibine faul yapıyordu, golün iptali gerekirdi. 35. dakikada Selim, Etobo’yu ceza sahasına girerken düşürdü. Burada Selim sarı kart gördü ama kartın rengi kesinlikle kırmızı olmalıydı. Etobo topa hakimdi, top kontrolündeydi ve Selim ona faul yapmamış olsa kaleciyle karşı karşıya kalacaktı. Soldaki Rizeli oyuncunun yetişme şansı yoktu.

Penaltı kararı doğru

50. dakikada Rizespor lehine verilen penaltı kararı doğruydu. 75. dakikada ceza sahası dışında gerçekleşen faule Bayarslan penaltı kararı verdi. VAR doğru bir şekilde devreye girdi. Kararını değiştiren ve penaltıyı iptal eden Bayarslan tam 90 saniye sonra Yedlin’i ikinci sarı kartla oyundan ihraç etti. Ben bu karara inanamadım. VAR protokolüne göre 2. sarı kartlara VAR karışamaz. Ama açıkça görülüyor ki VAR hakeme ikinci sarı kartı göstermesini söyledi. Gecenin değil, sezonun izah edilemeyecek uygulamalarından birisi oldu bu karar.

Haberin Devamı

Terim, kırmızı görmeliydi

Daha önce sarı kart gören ve kırmızı sınırlarını zorlayan Fatih hoca, 75. dakikada sinirlenerek, Rizespor kulübesine kadar geldi. Sinirlenmekte haklı olabilir ama bu hakemin sorunu değil. Bu dakikada Fatih hoca ihraç edilmeliydi.

YORUM YAZ