MENÜ

VAR protokolüne aykırı!

Abone Ol Google News

Ozan Kabak’la Diagne arasındaki pozisyonda, yanlış bile olsa VAR’dan bir müdahale varsa, penaltı kararında ısrarcı olmanın bir manası yoktu. Ayrıca ofsayt pozisyonunda da VAR protokolüne aykırı hareket etmiş oldu.

Haberin Devamı

Dün Kasımpaşa lehine çalınan penaltı bana göre hatalıydı. Genç Ozan’ın Diagne’ye penaltıyı gerektirecek bir müdahalesi olmamıştı. Video Yardımcı Hakem Fırat Aydınus da benim gibi düşünmüş olacak ki Bülent Yıldırım’a pozisyonu tekrar izlemesini tavsiye etti. Pozisyonu kenarda izleyen Bülent Yıldırım, kararının arkasında durarak penaltıda ısrarcı oldu.

Temaslarda tercih edilmiyor

Burada teknik olarak Yıldırım’ın kenara çağrılmasının doğruluğu ya da yanlışlığı tartışılabilir. Netice de bir temas var ve bu temas penaltı için yeterli değil. Temas olan pozisyonlarda VAR müdahalesi çok tercih edilmiyor. Ancak bu pozisyonda yanlış da olsa VAR’dan bir müdahale varsa, penaltı kararında ısrarcı olmanın da bir manası yoktu. Galatasaray’ın ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golünde Yıldırım’ın neden kenara geldiğini anlayabilmiş değilim. Sana göre bana göre olmayan, böylesi ofsayt pozisyonlarında karar VAR’dan çıkmalıydı. Yıldırım kenara gelerek, VAR Protokolü’nün tercümesini yapan kişi olarak; VAR Protokolü’ne aykırı hareket etmiş oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ