MENÜ

Penaltı doğru, kırmızıyı atladı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bursa Stadı’nın müthiş atmosferinde oynanan maç; iki takımın güç dengelerini de gözettiğimizde zor geçmeye adaydı. Beklenen kalitede geçmeyen ve sık sık faul düdükleriyle kesilen maçta, hakem Ali Palabıyık iki kritik pozisyonla karşılaştı. İlk kritik kararında hatalıyken, ikincisinde doğruyu buldu.

Maçın 17. dakikasında Bursaspor’dan Ertuğrul, Aatif’a yaptığı sert hareket dolayısıyla sarı kart gördü. Bu pozisyonda kartın rengi kırmızı olmalıydı. Ertuğrul; topun üzerinden, Aatif’ın bileğinden daha üst bölgeye, ayağı dizinden gergin, kramponun vidalarıyla ve yaralayıcı şekilde müdahale de bulunmuştu. Hareket kırmızı kartın tarifi gibiydi.

Net temas var

Diğer pozisyon ise 64. dakikada yaşandı ve maçın kader anıydı. Ekong’un Soldado’yu düşürdüğü pozisyonda penaltı düdüğünü çalan Palabıyık, kararında haklıydı. Tek ayağının üzerinde topu kontrol etmeye çalışan Soldado’nun destek ayağının baldır bölgesine Ekong’un net bir teması vardı. Ekong’un bu müdahalesi Soldado’nun dengesini bozmaya fazlasıyla yetti. Bu, net bir penaltıydı.

YORUM YAZ