MENÜ

Oyumuzun rengi belli

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Özel milli maç organizasyonlarında ev sahibi ülke; dilediği ülke federasyonundan hakem talep ediyor. Böyle bir uygulama var. Bizim ülke federasyonu olarak Slovenya Futbol Federasyonu’ndan talepte bulunduğumuz aşikâr… Biliyorsunuz 14 Eylül’de Atina’da 3 aday UEFA başkanlığı için yarışacak. Hollanda, İspanya futbol federasyonu başkanlarıyla birlikte, Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin de adaylar arasında. Hatta otoriteler favori adayın Ceferin olduğunu iddia ediyorlar. Seçimlerden önce Türkiye Futbol Federasyonu’nun böyle bir tercihte bulunması; desteklediği adayı dolaylı yoldan ilan etmesi olarak algılanabilir.

Maçın Sloven hakemi Damir Skomina yakın zamanda EURO 2016’da görev yaptı. Çeyrek finalde düdük çaldı. Aslında turnuva performansını etüt ettiğinizde çeyrek finali yönetecek performansı gurup maçlarında gösterememişti. Ülkesinin federasyon başkanının UEFA adaylığı onun için kuvvetli bir rüzgâr olmuştu. Ayrıca yakın zamanda FIFA’nın açıkladığı 2018 Dünya Kupası aday hakem kadrosunda da kendisine yer buldu.

Dünkü oynanan maç takımlar gibi Skomina için de, gurup maçları öncesi hazırlık niteliği taşıyordu. Bu tür maçlarında alıştığımız üzere hakem kartlarını kullanma konusunda cimri davrandı. Bu durum kabul edilebilir ancak yaralayıcı ve sakatlık doğurabilecek müdahaleler için bu düşünceyi kabul etmiyorum. Bu yüzden; ilk yarının son dakikasında Yuri Zhirkov’un maçın tek sarı kartını gördüğü pozisyonda Şener’in baldırına; yaralayıcı, sakatlayıcı şekilde ayak tabanıyla bastığı pozisyonun kırmızı kartla cezalandırılması gerekirdi.
69.dakikada Mehmet Topal’la kazandığımız golün ofsayt gerekçesiyle iptalinin doğru olduğunu da ayrıca belirtmekte fayda var.

YORUM YAZ