MENÜ

MHK'dan riskli tercihler

Abone Ol Google News

MHK, bu haftaya kadar yaptığı atamalarda mecbur kalmadıkça bir hakeme iki hafta üst üste görev vermemişti. Geçtiğimiz hafta maç yöneten 5 hakeme bu hafta da görev verdi. MHK’yi bu keskin dönüşen iten birkaç sebep olabilir. “Başarısız olanları dinlendirmek için bu kararı aldık!” da diyebilirler ama bence asıl sebep çok daha farklı.

Haberin Devamı

'5 hakem sistem dışı...'

MHK kaynaklarından doğrulatabildiğimize göre kural hatası itirazı yapılan Ümraniye-Samsunspor maçının hakemi Ramazan Keleş sezon sonuna kadar maç alamayacak. Ayrıca Alper Ulusoy, Suat Arslanboğa, Mustafa Öğretmenoğlu ve Atilla Karaoğlan’a da ikinci bir karara kadar uzunca bir süre maç verilmeyeceği ifade ediliyor. Dolayısıyla diğer hakemler daha fazla mesai yapacaklar.

'Zorlanması kaçınılmaz'

Galatasaray maçına tecrübesiz Erkan Özdamar atanmış. 2. kez büyük maçı yönetecek olan Özdamar'ın zorlanması kaçınılmaz olacaktır. Fenerbahçe’nin maçında ise geçen hafta N’Sakala’nın formasından çekildiği pozisyona 'devam' diyen ve çok net penaltıyı veremeyen Halis Özkahya atanmış. Demek ki devam kararında haklıymış! Beşiktaş'ın sınavında ise, Erzurum maçında vasat görüntü veren Yaşar Kemal Uğurlu var. Trabzonspor maçında da sakatlıktan yeni çıkmış Zorbay Küçük’ü izleyeceğiz. MHK bu hafta hayli riskli atamalara imza atmış.

Haberin Devamı
YORUM YAZ