MENÜ

MHK'ya ihtiyaç kalmadı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Cuma günü Türkiye gazetesinden Ömer Faruk Ünal köşesinde, hakem atamalarıyla ilgili “MHK’nin Fantezileri!” başlıklı yazısında şu tespitte bulunmuş:

“Geride kalan 59 sezonda böyle bir fantezi hiçbir MHK’nin aklına gelmemiştir. Halis Özkahya üst üste 3.defa G.Saray maçına çıkıyor. Fırat Aydınus Başakşehir’indeplasman hakemi oldu. Üst üste 2.defa Başakşehir’indeplasman maçında.”

Yazıyı okur okumaz aklımdan şunu geçirdim: “Keşke ‘fantezi’ bununla sınırlı olsa!” Namoğlu Kurulu’nun atamalarda öyle “fanteziler” var ki; anlatmakla bitmez.

Son iki yılda hiç maçı yok!

Yazıyı çok fazla rakam ve istatistikle boğmadan, birkaç örnek de ben vereyim. Mesela Halis Özkahya ile ilgili tespit çok doğru. Uğraşsanız 3 maç üst üste Galatasaray maçlarını Özkahya’ya vermeyi başaramazsınız ama MHK başarmış(!).

Hatta Özkahya’nın son yönettiği 10 maçın 5’i Galatasaray maçı.

Bunun yanında 10 maçlık süreçte, Özkahya hiç Beşiktaş ve Fenerbahçe maçı yönetmemiş. Değil son 10 maç, Özkahya son iki yıldır hiçbir Fenerbahçe maçında görevlendirilmemiş.

Fırat Aydınus, Fenerbahçe’den sorumlu

Hele Fırat Aydınus fantezisi! O daha vahim…

Özkahya 2 yıldır Fenerbahçe maçlarında tek bir görev alamazken; Fırat Aydınus bu süreçte tam 12 kez Fenerbahçe maçı yönetmiş.

Fenerbahçe’nin sahasında oynadığı son 45 lig maçının 13’ünün hakemi Aydınus. Aydınus’un son yönettiği 60 maçın 16’sı Fenerbahçe maçı. Bu 16 maçın 13’ü Kadıköy’de.Diğer üç maç da İstanbul içinde. Beşiktaş, Galatasaray ve Başakşehir ile oynanan maçlar. Yani Aydınus Fenerbahçe’nin İstanbul’dan sorumlu hakemi konumunda.

Halis Özkahya, en son 5 yıl önce…

Aydınus 2 yılda birçok Fenerbahçeli futbolcudan daha çok Kadıköy’ün çimlerine çıkarken, Halis Özkahya Kadıköy’de en son maçını 2012’de Fenerbahçe-Orduspor maçıyla yönetmiş. Orduspor diye bir takım artık liglerde yok, amatör kümeye düştü.

Bu listeyi ve verileri farklı takım ve hakem isimleriyleçok daha fazla uzatabilirim. Bence gerek yok. Çok kısa bir araştırmayla bu sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Atamaları Kulüpler Birliği yapsın!

Şunu net bir şekilde ifade etmek isterim. Burada ismi geçen hakemler “Bana bu takımın maçını ver, şu takımın maçını verme.” diye MHK ile elbette pazarlık yapmadılar. Hakemin görevi atandığı maça gitmektir. Bu tabloda hakemin suçu yoktur.

Bu hatalar dikkatsizlik sonucu yapılıyorsa, işini layıkıyla yapamayan bir kurulumuz var demektir.

Bu hata değil de bilinçli yapılıyorsa, işte o çok vahim. Bu tablonun ardında kulüplerin istekleri var anlamı çıkar.

Eğer gerçek buysa, o halde bir MHK’ye ihtiyaç kalmamıştır. Lav edelim MHK’yi olsun bitsin. Atamaları da Kulüpler Birliği yapsın, olmaz mı?

YORUM YAZ