MENÜ

MHK riske girmedi

Abone Ol Google News

Sezon başı göreve gelen Zekeriya Alp MHK’si geçtiğimiz hafta en başarılı haftasını yaşadı. İlk haftalardan itibaren ciddi eleştirilerin hedefi olan Alp ve kurulu yakaladıkları başarıyı elbette sürdürme arzusundalar. Sorunsuz geçecek 2 hafta ve ardından devre arası semineri hakemlerimize büyük moral olacaktır. Bu anlamda bu derbi performansı hakem camiası için çok önemli!

Haberin Devamı

Meler’e gidiyordu!

Geçtiğimiz hafta ligde Çakır’a görev verilip de Halil Umut Meler’e verilmeyince, “Derbi Meler’e gidiyor!” demiştim. Genelde derbi yönetecek hakemler bir hafta önceden dinlendirilir. Çakır’ın geçtiğimiz haftadaki başarılı yönetimi ve belki de zorlu bir virajda kazaya uğramama arzusu, rotanın tekrar Çakır’a dönmesine neden olmuş olabilir.

Herkesin hatırası var!

Cüneyt Çakır, Avrupa’nın ilk üç, dünyanın ilk beş hakemi arasında gösteriliyor. Değil Türkiye’de dünyada oynanacak her önemli maçın adayı konumunda. Dolayısıyla bu hafta sonu oynanacak maça atanması kadar doğal bir durum yok. Kariyeri, bilgisi, birikimi ve tecrübesi bu maça fazlasıyla yeter. Hatta yeter de artar bile. Geçmiş maçlarındaki olumsuz hatıralardan dolayı atamayı eleştirenlere katılmıyorum. Kamuoyuna hakem beğendirmek de çok kolay değil... Hangi isim atanırsa atansın; her takımın, her hakemle olumsuz bir hatırası zaten var.

Haberin Devamı

Arda Kardeşler misafir olur!

2020 FIFA listesinde Ümit Öztürk’ün yerine listeye Arda Kardeşler alındı. 10 Şubat 2019’da oynanan ve Galatasaray’ın 3-1 kazandığı Trabzonspor maçında Trabzon camiasının hedefine oturmuştu. Ekuban/Marcao mücadelesinde Trabzonsporlular penaltı beklerken, pozisyonu VAR’da tekrar izlemesine rağmen Öztürk penaltıyı vermemişti. O gün kızağa çekilen Öztürk, Namoğlu MHK’si döneminde bir daha ligde düdük çalamadı. Alp’in göreve gelmesiyle birlikte tekrar lige döndü ama kokardını kurtaramadı.

3 gömlek altta

Öztürk Türk hakemliğinin son 5 yılında yakaladığı önemli yeteneklerden biriydi. Maalesef bu yeteneği futbolun siyasetine kurban verdik. Yerine listeye alınan Kardeşler’i sorarsanız, Öztürk’ten 3 gömlek altta kalır. Bu kadroda misafir olur. En kısa sürede yerini başkasına bırakır.

FIFA hakemleri:

Cüneyt Çakır, Halis Özkahya, Ali Palabıyık, Hüseyin Göçek, Mete Kalkavan, Halil Umut Meler, Arda Kardeşler.

FIFA yardımcı hakemleri:

Bahattin Duran, Tarık Ongun, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz, Ceyhun Sesigüzel, Kerem Ersoy, Esat Sancaktar, Serkan Olguncan, İbrahim Çağlar Uyarcan, Cevdet Kömürcüoğlu.

YORUM YAZ