MENÜ

Merkez hakem kurulu, hakem bulamıyor!

Abone Ol Google News

Bu hafta olduğu gibi, her hafta birkaç kulüp hakemlerden şikayetçi. Gerçekten de hakem performansları beklentinin çok altında. Geçen sezon “VAR sistemine bir an önce geçilmeli” diye ses yükseltenler vardı. “VAR gelecek dertler bitecek!” diye umut ediyorlardı! Başkan Namoğlu da “VAR gelecek, hakemler ve MHK eleştirilmeyecek” düşüncesiyle, “Bir an evvel geçelim” diye görüş bildirdi. Bence en büyük yanlışı da burada yaptı. “Kadromuz yetersiz” demedi. “Hakem kalitemiz yetersiz” demedi. “Eğitim ve adaptasyon için yeterli zaman yok” demedi.

Haberin Devamı

Neler var neler!

Siz bugünlerde Namoğlu’nun, “Ben hakemlere sordum yorgun değillermiş, zaten oturdukları yerden görev yapıyorlar” dediğine bakmayın. Hakemlerimiz fiziksel ve zihinsel olarak çöküş yaşıyorlar. 50’nin üzerinde görev verilen hakem var, evinin yolunu unutmuş... Sabah ailesiyle kahvaltı yaparken, kahvaltı masasından kaldırılıp, VAR masasına oturtulan hakem var... Evime döndüm diye sevinip, tam kapı zilini çalacakken tekrar İstanbul’a çağırılan, çocuklar uyanmasın bari diyerek zili çalmadan geri dönen hakem var. Uçağın kapısında iken “Geri dön, VAR masası boş!” denilen hakem var. Aynı hafta 3 maçta görev yapan hakem var. Her maça aynı seviyede konsantrasyon sağlamak mümkün müdür? Benim gücüm 3 günde 3 maçı tam konsantrasyon seyretmeye yetmiyor.

Haberin Devamı

Çantalar kapıda!

Hakemlerin çantası kapının ardında bekliyor. İzmir’de, Kordon’da, eşinin elinden tutmuş yürüyen, çocuğuyla vakit geçiren hakem; bir telefonla, Türkiye gibi geniş bir coğrafyada, bu iklim şartlarında aynı gün Türkiye’nin öbür ucunda maça gönderiliyor. Takımlar, bir maça, bir hafta hazırlanırken; teknik, taktik belirlerken, fiziksel ve mental birçok hazırlık yaparken; o takımların maçını yöneten bir çok hakem çantayı kaptığı gibi statda soluğu alıyor. Oradan da Riva’ya dönüp nefes nefese VAR masasına oturuyor. Evet, para kazanıyorlar... Hak ettiklerini alıyorlar ama 5 katı para da verseniz bu garabeti çözmeden VAR’dan verim alamazsınız!

Aynı gün açıklayamıyorlar

Bu hafta kupa maçları var. Siz, bu kurul göreve gelene kadar, taksit taksit hakem atandığına şahit olmuş muydunuz? TFF’nin sosyal medya hesaplarına girin. Aynı gün oynanacak maçlarındaki hakemlerin farklı zamanlarda duyurulduğunu göreceksiniz. Hakem bulamıyorlar! Bir önceki maçı bekliyorlar, “O maçı tamamlayan hakemi diğer maça gönderebilir miyiz!” diye düşünüyorlar ve 4 maçın hakemini aynı gün açıklayamıyorlar.

YORUM YAZ