MENÜ

Kritik kararlar doğru

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın hakemi Barış Şimşek’i en çok sıkıntıya sokan pozisyon maçın 45. dakikasında Beşiktaş’ın kazandığı golden önceki faul beklentilerinin olduğu andı. Bu dakika hakem için şanssız bir an oldu. Pozisyonun devamı gol olmasa idi, bu pozisyonu konuşuyor olmayacaktık. Pozisyonda Tosic kayarak geldi ve Antalyalı’nın önündeki topa temas etti. Evet, ayağı havada idi ancak rakip karşısında değil, yandan geliyordu. Bu tam olarak UEFA tabiriyle “gri alanda” olan bir pozisyondu. Hakemin devam kararının doğru. Galatasaray, Antalya maçında Eto’o’nun faul gerekçesiyle verilmeyen golünden sonra, bu pozisyonda faul bekleyen Antalyalı oyunculara da hak veriyorum.

Diego’nun kartı doğru

Gol sonrası kırmızı kart gören Diego’nun kırmızı kartı gerektiren bir davranışını göremedik. Hakeme “onur kırıcı veya aşağılayıcı bir dil” kullandığını düşünüyorum. Dolayısıyla doğru bir kırmızı kart gösterildiği kanaatindeyim. Tribüne gönderilen yardımcı antrenör Bülent Hoca’ya inanıyorum. “Onur kırıcı” bir söz söylememiştir ancak teknik alanı ihlal ederek sahanın içine giren ve hakemin yanına kadar giden bir yetkilinin oyundan ihracı doğru bir uygulama.

Gökhan Gönül atılmalıydı

Hakem, Gökhan Gönül’ün Motta’ya arkadan yaptığı harekete sadece faul düdüğü çaldı. Gökhan hız alarak gelmiş, Motta’nın savunmasız bölgesine ciddi bir temasta bulunmuştu. Hatta Motta’nın yere basan ayağı çimde kayarak kurtulmasa neredeyse kırılacaktı. Pozisyon net kırmızıydı.

YORUM YAZ