MENÜ

Hakemlere toz konduramam!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son günlerde hakem hataları gündemi oldukça meşgul ediyor. Ben de yapılan hataları eleştiriyorum. Eleştiri başka şey, yapılan hatalardan mana çıkartmak başka şey. Siz olaya hangi pencereden bakarsınız bilemem ama benim bildiğim tek bir şey var; ne Serkan Çınar ne de bir başka hakem; bu kararları verirken sadece ve sadece hata yapıyorlar! Akıllarının önünde ya da arkasında hiç bir şey yok! Hakemlerin performanslarının düşük olduğuna, kadronun içinde yetenekleri sınırlı hakemlerin olduğu fikrine, baskılardan etkilenebildiklerine, yaptıkları hatalarla maçların önüne geçtiklerine katılıyorum ancak maddi ya da manevi bir tatmin uğruna maçları bilinçli şekilde manipüle ettiklerine asla katılmıyorum. Kadrodaki her bir hakemle defalarca görev yapmış; sadece sahada değil, saha dışında da çok şey paylaşmış eski bir hakem olarak; önyargılı maç yöneten tek bir arkadaşımın olduğuna inanmıyorum.

Hakem değil, yönetici sorunu

Bugün gelinen noktada sorunun kaynağı asla hakemler değil. Türk hakemliğinde ciddi bir sistem ve yönetici problemi var. Her yıl MHK değiştiğine göre; doğru kişileri iş başına getiremediğimiz belli. Elimizdeki hakem kadrosu bu olduğuna göre; hakemleri seçerken hata yaptığımız belli. Hata yapan hakem sürekli sahaya çıkıyorsa; görevlendirme yapanların hata yaptığı belli. Sorunlar devam ediyorsa ve önlem alınamıyorsa; sorunu çözecek kişilerin teşhisi doğru koyamadığı belli. Sözüm gelmiş geçmiş tüm görev yapan kişilere. Sorunun çözümü günü kurtarmaktan değil, problemin kaynağına inmekten geçiyor.

Bulanık suda balık avlayanlar kim?

Takımının menfaatlerini koruyan Trabzonspor yöneticilerini tenzih ederek belirtmek istiyorum. Geçen yıl birileri ortaya çıktı ve Trabzonspor aleyhine yapılan hakem hatalarını da fırsat bilerek ligi ve ortamı yalan yanlış bilgilerle gerdi. Olmayan ilişkileri varmış, yapılmayan görüşmeleri yapılmış gibi gösterdi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın açıklamalarını dinlerken de aynı şeyi düşündüm. Geçen yıl Trabzonspor aleyhine yapılan hataları kullanan ve toplumu yalan yanlış bilgilerle yönlendiren, birilerini itibarsızlaştırmaya çalışan o üst akıl; bugün de devredeydi. Bu kez Fenerbahçe ve hakemler üzerinden aynı yıpratma hareketine başlamışlardı. Başkan Yıldırım haklı olarak hatalı hakem kararlarına isyan ederken; hakem camiası hakkında ona bilgi aktaranlar, başkanı yanlış yönlendirmişlerdi. Belli ki bu kişi ya da kişiler bilinçli olarak hakem camiasını yıpratmak istiyorlar. Bu asılsız yönlendirmeyi yapan kişiyi Şekip Mosturoğlu açıklarsa kamuoyu da kim olduğunu öğrenecektir. Bu kişi ya da kişiler şu an TFF’de faal bir hakem, gözlemci ya da çalışan olabilir. Şekip Bey açıklamıyorsa bile TFF yönetimi bu kişinin kim olduğunu tespit ederek karışık gündemi fırsat bilip ortalığı bulandıranları tespit ederek bu sorunu kaynağında çözebilir.

Tam zamanı

MHK bu hafta epeydir görev almayan Suat Arslanboğa’yı sahaya sürdü, o da Kurul’u mahçup etmedi. Bence tam zamanıdır! Uzun zamandır görev alamayan Abdulkadir Bitigen, Serkan Tokat, Kutluhan Bilgiç ve Bülent Birincioğlu da artık görev almalıdır. Nasılsa hatalar her maçta var, müsaade edin bir hata da onlar yapsın! Sadece hakemler değil, yardımcı hakemler de gözden kaçmasın. Sezon başından beri Süper ligi unutan Bülent Gökçü, Erdem Bayık, Orkun Aktaş, Oğuz Terzi, Serdar Diyadin, Mustafa Savranlar da artık görev almalıdır diye düşünüyorum. Aile içinde mutsuz birey kalmaması, başarıyı getirebilir

YORUM YAZ