MENÜ

Fırat Aydınus sorunsuz yönetti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın hakemi Fırat Aydınus ve ekibi, tıpkı iki takım gibi bu sezon ilk kez görücüye çıkmış oldular. Maç ilk dakikadan itibaren, seyirci taşkınlıklarını saymazsak; oyuncular açısından sakin ve centilmence oynandı. Aydınus ’un yapmış olduğu ufak, tefek hatalar vardı ancak bunlar sonuca tesir edecek ve ağır eleştiri gerektirecek hatalar değildi. Aydınus yılların verdiği tecrübe ve futbol bilgisiyle tartışmalara mahal vermeden maçı tamamlamış oldu.

Tek hatası sarı kart!

Henüz 5. dakikada Traore-Beck mücadelesinde Traore net bir şekilde Beck’in ayağına bastı. Karar sarı kart olmalıydı ancak Aydınus elini cebine götürmedi. Burada 4. hakem Umut Meler, Aydınus’u uyarmalıydı. İlk yarının uzatma dakikaları oynanırken, Babel’in şutunda top; savunmada Ali Turan’ın önce vücuduna, devamında kapalı olan sol koluna çarptı. Beşiktaşlı futbolcular bu pozisyonda penaltı beklediler. Ancak Aydınus ’un devam kararı doğruydu.

Umarım böyle gider

Maçın 90. dakikasında Pepe ’nin, Jonsson’a müdahalesi net bir penaltıydı. Aydınus son dakikada kritik ve doğru bir düdükle kupanın sahibini belirlemiş oldu. Fırat Aydınus’un sezonun ilk önemli maçının sorunsuz atlatması ve lige iyi bir başlangıç yapması; umarım tüm hakemlere moral olur.

YORUM YAZ