MENÜ

Derbilerin altından kalkamıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Göçek; 12 yıldır Süper Lig, 8 yıldır da FIFA hakemi. Yolunda giden her maçın altından kalkma becerisi var. Ne zaman ki maç sıkışsa, o liderlik özelliğini hiçbir zaman sahaya yansıtamamış bir hakem. çetin bir mücadele, oyuncu üzerinde oluşacak baskının kaçınılmaz olduğu maçların altından kalkamıyor.

Derbinin hakeminin Hüseyin Göçek olarak açıklanması tartışmaları da beraberinde getirdi. Önceki gün yayınlanan yazımda iki hususun tartışma konusu olacağını zaten belirtmiştim. Birincisi; Göçek’in görev yaptığı derbilerdeki kötü yönetimleri.

İkincisi de Namoğlu’nun, zamanında Göçek için: “Derbi yönetecek kapasitede bir hakem değil!” şeklinde yapmış olduğu açıklamaydı. Namoğlu’nun açıklamasıyla ilgili söyleyebileceğim tek bir husus var. “Dört yıl öncesinde kullanmış olduğu sözler büyük bir talihsizlikti diyebilirim. MHK başkanı olacak potansiyeli ve isteği olan kişiler, her zaman ve her ortamda söyleyeceklerini tartmak zorundadır. Türkiye’deki gibi söylenen hiçbir şeyin unutulmadığı ve günü geldiğinde ısıtılıp tekrar gündeme geldiği ortamlarda bu tür eleştiriler kaçınılmazdır.”

Derbilerin düşünülmeyen ismi

Diğer konudaki tespitimde ısrarcıyım. Göçek; 12 yıldır Süper Lig’de düdük çalıyor. 8 yıldır da FIFA hakemi. Avrupa’da ayak basmadığı stat kalmamıştır ancak henüz bir Şampiyonlar Ligi maçında klasmanı uygun olmasına rağmen düdük çalamadı. Yolunda giden ve tartışmalı pozisyonların olmadığı her maçın altından kalkma becerisi var. Ne
zaman ki maç sıkışsa ve sahada bir lidere ihtiyaç olsa; o liderlik özelliğini hiçbir zaman sahaya yansıtamamış bir hakem. Maalesef Namoğlu’nun açıklamalarından sonra geçen dört yıla rağmen Göçek’in bu özelliğinde bir değişiklik olmadı. Bu sebepledir ki; Avrupa’nın ilk 70 hakemi arasında ismi anılsa da, Türkiye’de sadece 4 derbi yönetebildi. Değil Yusuf Namoğlu; MHK’ye kim gelse Göçek’i derbilerde çok fazla düşünmedi.

Alternatifi olsa atanmazdı

Cumartesi oynanacak maç sakin geçerse, bir takım skoru erken elde ederse veya tartışılacak kritik pozisyonlar yaşanmayacak olursa ne ala. Ancak ben öyle olmayacağını
düşünüyorum. Mağlubiyeti hiçbir şekilde kabullenemeyen bir Beşiktaş takımı var. Son haftalarda üst üste maç kazanan ve evinde mağlubiyete tahammülü olmayan Fenerbahçe...

Çok çetin bir mücadele ve hakem üzerinde oyuncular ve taraftarlar tarafından oluşturulacak büyük bir baskı kaçınılmaz görünüyor. İşte Göçek için de problem burada başlıyor. Böyle maçların altından kalkamıyor. Şunu belirtmekte fayda var: Bu hafta oynanacak 9 maça yapılan hakem atamalarını incelediğinizde belki de en doğru atama Hüseyin Göçek ataması. İyice hırpalanmış ve yıpranmış hakem kadrosu içinde bu maça atayacak farklı bir alternatifin olmayışı asıl tartışılması gereken konu. Şuna eminim ki: Yusuf Namoğlu’nun fikri dört yılda kesinlikle değişmedi. Eğer bu maça atayabileceği başka bir hakemi olsaydı, Namoğlu, Hüseyin Göçek’i bu maça kesinlikle atamazdı.

YORUM YAZ