MENÜ

Bu lig zor biter!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mustafa Öğretmenoğlu, Koray Gencerler, Ali Şansalan ve Bahattin Şimşek Süper Lig hakemi oldular. Öğretmenoğlu ve Gencerler’eiade-i itibar yapılmış görünüyor. Geçtiğimiz yıl, hak etmedikleri halde, Kuddusi Müftüoğlu tarafından bir alt lige düşürülmüşlerdi. Hak ettikleri yere geri döndüler.

Şansalan ve Şimşek’in; bir ay kadar önce, bir gecede hakem talimatında değiştirilen iki kelime ile Süper Lig hakemi olmaları sağlandı. Görevdeki MHK hak, hukuk, adalet kavramlarını bir yana bırakarak; bu iki ismi terfi ettirmiş oldu.

Tolga Özkalfa’ya haksızlık
Tolga Özkalfa, Bülent Birincioğlu, Kutluhan Bilgiç ve Abdulkadir BitigenSüper Lig kadrosundan çıkartıldı. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz… Bu ülkede Tolga Özkalfa, hakem kadrosunun tel tel döküldüğü bir dönemde, 22 kişilik kadronun içinde yer alacak bir isimdi.

Diğer üç isme ise Namoğlu 34 hafta boyunca sadece 1 kez görev verdi. Bu isimlere TFF onca yatırım yapmış, para harcamış, emek vermiş; Süper Lig kadrosuna kadar getirmişti. Namoğlu bu hakemlere 34 haftada ,sadece tek bir hafta görev vererek bir alt lige göndermiştir. Yerine aldığı isimleri de gökten zembille indirmiştir. Tek bir maçla bu hakemler hakkında nasıl bir kanaate vardı ve bir alt lige gönderdi bilemedim.

İddia ediyorum…
İddia ediyorum, bu kadrolar hiçbir hazırlık yapılmadan, hakemler rasyonel olarak değerlendirilmeden; ezbere ve adam kayırma üzerine inşa edilmiştir. Tüm liglerdeki hakem kadrolarını tek tek incelediğinizde, haksızlığın ve maddi hataların hangi boyutta olduğunu çok rahat görebilirsiniz. Yeri geldikçe bunlardan elbette bahsedeceğim.

Sadece bir örnek
Yardımcı hakem Serkan Gencerler, dün itibariyle kadrodan çıkartıldı. Çok değil, bundan 10 gün önce Yusuf Namoğlu bu hakemi Avrupa Ligi ön eleme maçında Alper Ulusoy’un yardımcısı olarak görevlendirmiş ve ismini UEFA’ya bildirmişti. Maç 18 Temmuz’da oynanacak ama Gencerler klasmanı gereği artık bu maça çıkamaz. UEFA ile görüşülerek, bu ismin değişmesi gerekecek.

Namoğlu planlı programlı çalışan birisi olsa, 10 gün sonra “başarısız” diyerek düşüreceği bir hakeme, 10 gün önce Avrupa’da görev verir mi? Bizi Avrupa’ya rezil eder mi? İddia ediyorum Namoğlu’na sorsan Serkan Gencerler kim, bilmez…Bir keresinde, benim yanımda; Kamil Abitoğlu ile onu Halis Özkahya zannederek sohbet etmişti. Abitoğlu da bozuntuya vermemişti.

Hazırlıklı olun
Hakemlikten bu kadar kopmuş, isimleri hatırlamakta dahi zorlanan bir kişinin hakemleri belirlemesine müsaade eden ve önümüzdeki yılda Türk hakemliğini ona emanet edenler; 2017-2018 sezonunda yaşanacaklara da hazırlıklı olsunlar derim…


YORUM YAZ