MENÜ

Böyle yönetim olmaz!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dün akşam 27. derbisini yöneten Fırat Aydınus; maçı ‘yönettiği’ dakikalarda kritik ve doğru kararlara imza atarken, maçı ‘idare’ etmeye çalıştığı dakikalarda ise önemli hatalar yaptı. 12. dakikada Pepe’nin düşmesiyle topu kazanan Alper, Fabri ile karşı karşıya kaldığında; ofsayt düdüğüyle Fenerbahçe’nin önemli bir atağı kesildi. Aslında top Medel’den gelmişti ve Alper’e ofsayt bayrağı kalkması hatalıydı.

Kargaşaya neden oldu...

39’da ve 44’te Alper’in gördüğü iki sarı kart ve kırmızı kart, 52’de Quaresma’nın gördüğü kırmızı kart tartışmasız doğru kararlardı. 45’te gol sevincini abartan Volkan’ın
sarı kartı da doğruydu. Sarı kartı varken hakemin üzerine itiraz için koşarak giden Volkan’ın atılması da kurala uygundu. Kısaca Aydınus 3 kırmızı kartta da yanılmamıştı ancak Volkan Demirel 24 dakika önce Quaresma’nın atıldığı pozisyonda kalesini terk edip olayları yatıştırmaya gelmesine rağmen yeni bir kargaşaya neden olduğu için, aslında 52. dakikada oyundan atılmalıydı.

Soldado-Pepe’ye göz yumdu

90+7’de Fenerbahçe hızlı hücuma çıkarken Valbuena’yı düşüren Medel’e ikinci sarı karttan kırmızı çıkmalıyken, Aydınus sadece faul çaldı. Hemen bir dakika sonrasında ise Hasan Ali’nin Babel’in sol alt baldırına yapmış olduğu müdahalede Beşiktaş lehine çalması gereken penaltı düdüğünü çalmadı. Aydınus; maçın ilk dakikalarından itibaren eşleşen ve bu eşleşme neticesinde oyunun gerilmesine neden olan Soldado-Pepe mücadelelerini de çok fazla idare yoluna gitti.

YORUM YAZ