MENÜ

Aydınus çok iyi yönetti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hakem Fırat Aydınus çaldığı doğru düdüklerle oyuncuların güvenini kazandı. Aynı maçta 3 penaltı kararı verdi ve kritik noktada verdiği bir serbest vuruş sonrası da Galatasaray’ın galibiyet golü geldi.

66. dakikada Chedjou’nun kafa topu mücadelesinde eline gelen top bir penaltıyı gerektiriyordu. Aydınus yanılmadı. Bu penaltının hemen 1.5 dakika sonrasında bu kez Tolga bir kaleci edasıyla topu eliyle oynadı. Aydınus yine doğru bir düdükle penaltı kararı verdi ancak Tolga’ya bir de sarı kart gerekirdi. Maçın 87. dakikasında Rodrigues tam ceza sahasına girecekken Uğur Çiftçi tarafından çekilerek düşürüldü. Aydınus ‘içeride mi, dışarıda mı?’ diye uzunca süre tartışılabilecek bu pozisyonda çok doğru bir karara imza atarak serbest vuruş kararını verdi.

Devam edebilirdi ama...

Aydınus’un Galatasaray lehine çaldığı penaltıyı ise sona bıraktım. Başarılı maç yönetmiş bir hakemi bu penaltı kararından dolayı ağır eleştirmem haksızlık olur ancak bu pozisyonun bana göre penaltı olmadığını da belirtmem gerekir. Top yakın mesafeden ve yerden sekerek geliyor. Top önce Ahmet’in karnının sol tarafına temas ediyor ve Ahmet elini kaçırmaya çalışmasına rağmen, eline temas ediyor. Benim fikrime göre devam daha doğru bir karar olurdu. Tabii sene başından itibaren verilen diğer penaltılarla karşılaştırdığımızda, ‘bu pozisyon penaltı’ diyenlere de itiraz etmem. Dolayısıyla Fırat Aydınus çok iyi bir maç yönetti.

YORUM YAZ