MENÜ

Alper'in kırmızı kartı ağır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Oyunun ilk dakikaları çok sıkıcı ve hareketsiz oynandı. Bu sakin ortama maçın hakemi de ayak uydurdu. İlerleyen dakikalarda da pozisyonlar yaşanmaya başlayınca konsantrasyonunu tam olarak sahaya yansıtamadı. Dolayısıyla da oyunun devamında kariyerine yakışmayacak hatalar yaptı.

Mücadelenin çok tartışılan kritik anları için ise şunları söyleyebiliriz;

11. dakika: Jansssen’in topsuz alanda Mustafa Yumlu’ya bir müdahalesi oldu. Hakemin dikkati topun olduğu bölgede olduğundan pozisyonu net olarak göremedi. Pozisyonu, hareketin şiddetini, yoğunluğunu ve darbenin oyuncunun neresine geldiğini tam olarak göremedik. Hakem sarı kart gösterdi. Görüntüler net olmadığı için ‘yüzde 100 kırmızı olmalıydı’ diyemiyorum.

34. dakika: Janssen, Miguel Lopes’in ayağına bastı. Hakem bu pozisyonda Janssen’e sarı kart göstermeliydi. Dolayısıyla bu dakikada Janssen kırmızı kart görmeliydi.

60. dakika: Akhisar’ın golü öncesi Ozan Tufan’a yapılan müdahalede hakem faul kararı verebilirdi. Müdahale nizami görünmüyor ancak Yıldırım bu pozisyonda devam kararı verdi.

82. dakika: Alper Potuk’un rakibi Lopes’e müdahalesinde şiddet içeren ve yaralayıcı bir davranış yoktu. Belki rakibinin ayağına bastığı için sarı kart gösterilebilirdi ama asla bu müdahalenin karşılığı kırmızı kart olamazdı.

86. dakika: Skrtel topla elle oynadığı bir pozisyondan sonra sarı kart görerek, ikinci sarı kartla oyundan atıldı. Skrtel topu elle oynayarak rakibin umut vaat eden atağını önlemişti. Bu sarı kart doğruydu. 55. dakikada gördüğü ilk sarı kart da doğruydu, bir kaleci edasıyla topu eliyle kesmişti.

YORUM YAZ