MENÜ

Alanya aleyhine çifte hata!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ali Palabıyık; zevkli ve çekişmeli geçen maçta, kritik ve önemli pozisyonlarla karşılaştı. Bir-iki sarı kart hatası dışında önemli bir kart yanlışına düşmedi. Maçın 10. dakikasında Fabiano’nun yatarak topa temas ettiği pozisyonda Alanyasporlular’ın penaltı beklentileri gereksizdi.

32. dakikada Fenerbahçe’nin ilk golü öncesi Lens topu ceza sahasına doğru gönderdiğinde; Mehmet Topal benim görüşüme göre az farkla da olsa ofsayttaydı. Pozisyonda gol yerine ofsayt kararı verilmesi daha doğru olurdu diye düşünüyorum.

İsmail’in pozisyonu penaltı

42. dakikada ise Fenerbahçe’nin ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golünde kararın doğru olduğunu belirtmek isterim. Topal’ın topa temas edip etmediği yönünde tartışmalar var ancak bu tartışmalarının tamamı yersiz. Topal, topa dokunmuş olsa ya da olmasa da bir şey değişmez. Çünkü Topal, aktif oyunun içinde, top için mücadele ediyor ve kaleciyi etkiliyor. 54.dakikada İsmail-Efecan mücadelesinde Alanyalılar yine penaltı bekledi. İsmail, Efecan’ın arkasında kalmıştı ve dikkatsiz şekilde Efecan’ın ayaklarına temas ederek düşmesine sebep oldu. Penaltı yok diyenlere de saygı duyarım ancak bana göre penaltı verilse daha doğru olurdu.

YORUM YAZ