MENÜ

Terim'li Aslan, ligin favorisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hakiki olmayan krizden katmerli mutluluk çıkarmaya çalışan Galatasaray’da ‘garantili şampiyonluk’ olarak görülen Fatih Terim seçeneği büyük kalabalığa iyi gelmiş görünüyor. Gerçi sahaya sürülen kadro Tudor’un takımından çok da farklı değildi ama ‘Terim ruhu’nun yarattığı beklenti en azından işler yolunda giderken Galatasaray için her daim diridir. Bunu da gösterdiler. Doğrusu ya Galatasaray, taraftarı önünde hoca kim olursa olsun iştahı yüksek bir takımdır ve dün akşam da bunu yineledi. Tribünü ittikçe sahadakiler ilerledi. Göztepe gücü oranında direndiyse de böylesi yüksek arzu karşısında sakin kalıp, akılcı oynayabilmek zordur.

Aslan kontrolü bırakmadı

Maçın özellikle ikinci devresi onlar için işin içine giremedikleri bir atmosferde geçti. Örneğin ilk devrenin en yıpratıcı ismi Halil Akbunar’ı enterne eden Galatasaray kontrolü aldı ve bir daha da bırakmadı. Tribün oyuna girince futbol başkalaşıyor. Çıkana kadar oyunun en aktifi Rodrigues’in yerine giren Yasin, aynı diriliği sağladığı gibi selefi gibi son derece gösterişli bir de gol atarak maçı süsledi. Aynı anda tibün coşkusu itiyordu, sahadakiler de koşup istediklerini aldı. Fatih Terim’in gelişiyle bir hava yakalandığı düşünülebilir. Ancak unutmamak gerek ki, futbolun havası topun üç direk arasından geçmesine bağlıdır.

Futbol fenomeni...

Terim’in şansı, topu içeri atacak çok sayıda futbolcunun olduğu bir takımın başında olmak. Handikapı ise ülkenin bir numaralı futbol fenomeni durumu! Bu tespit çelişki gibi görünebilir ancak Terim’in yarattığı her tartışma ‘yaratıcı’ olabildiği kadar aynı oranda ‘yıkıcı’dır da. Gerek milli takımda gerekse önceki Galatasaray deneyimleri bunu kanıtlayacak örneklerle dolu. Özetle... Terim onarımlı Galatasaray, ligin ikinci yarısında kalitesi değilse de heyecan seviyesi yüksek olacağı belli olan ligimizin en yüksek oranlı şampiyonluk adayıdır...

YORUM YAZ