MENÜ

Tedirginlik ve panik!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Müdafaanın önündeki ikili, Atiba ve Veli yükün büyük bölümünü çektiğinden Beşiktaş ‘kendini doğru savunan’ bir takım görüntüsü veriyor. Tam da bu nedenle, yani en işlevsel oyuncuları müdafaacılar olunca da kazanmak için gereken hücum organizasyonlarında ciddi sıkıntı yaşıyorlar.

İlk maçta 4 gol attığı Partizan, tıpkı bizim ülkedeki çoğu takım gibi iyiden iyiye geri çekilip kirpi misali ceza sahasının önüne büzüşünce en azından ilk yarı boyunca dişe dokunur bir pozisyon geliştirilememesi de bundan.

Daha çok kenar oyuncuları Gökhan Töre ve Olcay’ın doğaçlamalarına bel bağlayan bu düzen içinde Demba Ba gibi bir klasın beslenmesi güçleşiyor. Ancak gelin görün ki, o Gökhan Töre doğaçlamalarından birinde gelen penaltı sonrası Demba Ba golü, zaten ilk maçta da hayli kırılgan görünen Partizan’ın direncini kırınca oyuna da tat tuz geldi.

İlk yarı kalabalık içinde kaybolan Oğuzhan da Partizan’ı dağınık yakaladığı bir anda faturayı kesmeleri için topu Töre’ye geçirince, Demba Ba’nın ikinci golüyle maç fiilen bitti gibi oldu! Ama futbol bu... Markoviç’in şutu Pedro’nun ayağına çarparak Cenk’i yanıltıp gol olunca Partizan tekrar maçı hatırladı. Ve önemli bir sorun görünür hale geldi; tedirginlik ve panik! Son dakikalardaki Partizan tehlikeleri ve son saniyede önce Cenk Gönen ardından da ‘en sağlam müdafaacı’ direğin çıkardığı pozisyonun ağırlıklı nedeni buydu. Çoğu kişinin ‘’Ülkenin en doğru oynamaya çalışan takımı’’ diye nitelendirdiği Beşiktaş, hâlâ soğukkanlılık seviyesini koruma konusunda taraftarlarını endişelendiriyor. İşin bu yanı hayli önemli...

Yükseliş, ligde de sürmeli

Kuşkusuz ki kazanılan her maç sevinç ve gelecek umudu açısından mühimdir. Ancak dün akşam ki maçı, daha çok takımı olgunlaştırmak, oyuncu alışkanlıklarını pekiştirmek için yapılan iyi bir idman
olarak değerlendirmek gerek. Ve Beşiktaş esas olarak aklını ligin uzağına düşürmemeli. Üst üste iki mağlubiyet alan bu takım pazar günü Başakşehir karşısında moral değerler açısından son derece kritik bir maça çıkacak. Bu maçın kaybı 3’te sıfır gibi bir ‘kara tablo’ ortaya çıkarır ki, bu durumda ardından gelecek Kasımpaşa ve Karabük maçlarının özgül ağırlıkları olduklarından çok daha fazlalaşır.

YORUM YAZ