MENÜ

Tarz değişikliği!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir teknik adamın sahada takımına yaptırabilecekleri elindeki kadronun yapabilecekleriyle sınırlıdır. Şenol Güneş, Trabzon yıllarından bu yana gerek ‘izlemeye değer oyun’ gerek ‘oyuncu geliştirme’ konusunda ülkemizin parmak ısırtan teknik adamıysa bunda elindeki oyuncuların da azımsanmayacak katkısı vardır. Beşiktaş başta olmak üzere ülkemizdeki takımların ‘kronik stoper sorunu’ olduğu bildik durumdur. Pepe’nin gelişiyle defans dörtlüsüne akıl, tecrübe ve güç katan Beşiktaş’ta dikkat çekici bir gelişme oldu. Ekibin ‘tarzı değişti.’ Takım, geldiği günden bu yana ‘bağımlısı olduğu’ Atiba’nın yokluğuna rağmen maçı ilk 30 dakika Karabük ceza sahası önünde oynadı. Pepe’nin sağladığı güvenle iki marifetlisi Oğuzhan ile Tolgay oyun kurmada daha rahat ve daha yaratıcıydı. Bu nedenle önlerindeki Talisca’yı devre boyunca üç dört gol pozisyonunun içine attılar. Hele ki 10. dakikadaki Babel/Negredo/Talisca arasındaki tek pasa dayalı sonuçsuz kalan hücum organizasyonu devrenin zirvesiydi. Ancak ardından Beşiktaş’ın düşen temposuna bağlı olarak oyun da duruldu. Çünkü Lens ve Negredo arka blokta geliştirilen zenginliği çeşitlemek ve sürdürmek için takıma yeterince yardımcı görünmedi.

Öyle bir hata yaptı ki...

İkinci yarıda da Beşiktaş tempoyu yükleyemeyince Erkan Sözeri’nin Karabük’ünün direnci arttı. Önce kaçan penaltı ardından Tosiç’in, dengesiz ve gereksiz müdahalesiyle kendini attırması Quaresma’nın ardından oyuna ikinci neştere hazırlanan Şenol Güneş’in elini kolunu bağladı. Durumu takımı lehine çeviren Sözeri takımı yavaş yavaş ve planlı biçimde öne çıkarmaya başlarken Beşiktaş santrfor söküp yerine Cenk’i değil stoper almak zorunda kaldı. Lakin Karabük bir çıkışta öylesine bir hata yaptı ki, Oğuzhan tek pasla Babel’e golü yaptırıp ikinci devre tek pozisyona giremeyen Beşiktaş’a maçı kazandırdı. İkinci devre Necip, Fabri, Pepe takımlarını ayakta tutan isimlerdi.

Eğitim şart!

İki kısa not!.. Milli takım hocasının yetersiz bulduğu sol bek Caner, gerekçesini analiz edemeyeceğim tuhaf bir kibir içinde. Ülkede hakeme ‘dayılanma tarzı’nın bayraktarlarından. Gereği yok. Malum, memleket bir çok mevkiye oyuncu yetiştiremediği gibi stoper de yetiştiremiyor. Bu nedenle onca takım gezdirilen kerameti kendinden menkul Dany de buz gibi penaltı da ister istemez kendini ‘makbul futbolcu’ yerine koyup hakeme kabarıyor. Futbolcuyu hakeme karşı oyun konusunda eğitemezsek performans konusunda eğitilmelerini beklemek nafile olur.

YORUM YAZ