MENÜ

Stoper tedirginliği akıl ile aşıldı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maça başlarken temel soru şuydu; iki takımın ideal stoperlerinin olmadığı karşılaşmada hocalar ne yapacak, topun o sıkıntılı bölgeye gelmesini nasıl engelleyecek? Avantaj Beşiktaş’taydı. Çünkü iki kudretli müdafaa önü oyuncusu Veli/Atiba sahada ve yerlerinde olduğu sürece rakip o bölgeye daha az sızacak, öte yandan Beşiktaş top kapmada daha yüksek istatistiğe ulaşacaktı. Öyle de oldu. Kasımpaşa’da iki stoper dışında sağ bek Orhan da sahada değildi. Bu da takım savunması konusunda ellerini iyice sınırladı. Genç stoper Mert Kula’nın neden olduğu penaltıyı bu eksiklere bağlı olarak okuyabiliriz.

İş gören bir sol bek değil

Öte yandan Beşiktaş’ta benzer sıkıntı sol bek mevkiindeydi. Daha ilk hamlesinde doğru pozisyon alamadığı için sarı kart gören Ramon Motta’nın iş gören bir sol bek olduğunu söylemek neredeyse imkansız. Müdafaalarda hal böyle olunca maçın iki takım açısından önde oynanacağını kestirmek güç olmazdı. Bol pozisyonlu bir ilk yarı izlememizin temel nedeni budur. İşe Gökhan Töre, Kerim Frei ve ille de oyuna akıl ve estetik koyan Sosa el koyunca, Beşiktaş aradıklarını daha ilk yarıda buldu. Gollerin Demba Ba’dan gelmesi ise işin sadece süsü oldu.

Hepsini doğru yaptı

İkinci devreye 2-0 geride başlayan Kasımpaşa ne yapacaktı? Tunay ile Adem Büyük bağını koparıp Babel/Castro/Scrione’yi de yalnızlığa iten Beşiktaş yedek kulübesi, avantajını da kullanarak hem maçın ritmini elinde tuttu hem de son ana kadar diri kaldı. Daha önce çok eleştirilen Necip, bu maç özelinde bir stoper ne yaparsa hepsini doğru yaptı. Serdar, en azından müdafaa da ‘sırıtmadı.’ Takımdaki eksikleri hissettirmemek için tüm oyuncular muazzam enerji koydular sahaya. Stoper tedirginliğinde çıkılan maçta düzenli, enerjik ve dayanışarak üç puanı alan Beşiktaş biraz daha ‘takım oldu.’

YORUM YAZ