MENÜ

Planlı, sakin ama süratli

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Peki sahada neler oldu? Dört oyuncu; Olcay, Atiba, Veli, Sosa oynarken Beşiktaşlılar onlara eşlik etti. Topu kaptılar ve kaptıklarını doğru kullandılar. Trabzonsporlu futbolcular da uzun süre olan bitene gözleri ve yorulmalarına da neden olan koşularıyla eşlik etmekten kurtulamadılar. Beşiktaş’ın güçlü ön savunma duvarı geçit vermedikçe bu alandan sekip Sosa’yla buluşan neredeyse her top Trabzon ceza sahası civarında ciddi sıkıntılara neden oldu. Bütün bunlar da öyle çok ciddi ‘adam eksiltmeler’ yani çalım atmalar ya da ‘fazladan sorumluluk alma’larla gerçekleşmedi. Sosa merkezli pas bağları topun sürekli ve işlevsel olarak Trabzon savunmasının arkasına indirilmesini sağladı, hepsi bu!. Yani ‘doğru ve basit oyun.’ Üstelik top Trabzon’da daha çok kalmışken.

Bosingwa koridorunda Ramon Motta’ya yük bırakmayan Olcay bu maç için kısa da olsa bir paragrafı hak ediyor. Hem müdafaa hem de örneğin Demba Ba golünde kullandığı alanın tam tersinde Papadapoulas’a kurduğu baskıyla topu kaptığı anlarda ki gibi oyunun sürekli içinde oldu. Bir diğeri, Jose Sosa. Futbolda yeteneğini bilgiyle harmanlayıp oyunculuğunu farklılaştıran, kısaca ‘bilerek oynayan’ bir adam. Basit ama vurucu. İnsanın içine işleyen klarinet ya da keman taksimi misali!

İkinci yarı Ersun Yanal zorunlu olarak oyunu öne taşıyınca arkada büyük boşlukların kalması da kaçınılmazdı. Yanal, ‘’Arzulu oyun iyidir ama planlı oynamak gerekir’’ mealinden bir şeyler söylemişti Gençlerbirliği maçı sonrası. Demek ki ‘süratli, arzulu ama kontrollü oyun’ için biraz daha zamana ihtiyaçları var. 65. dakikalara geldiğinde Beşiktaş’ın ‘oyunun son bölümünü oynayamama sendromu’ hissedilmeye başlandıysa da bunda planları bozan zorunlu değişikliklerin de etkisi vardı kuşkusuz. Ancak Serdar Kurtuluş’un inadı Sosa’nın maç boyunca yaptığı gibi topla doğru yerde buluşan zekası ve Cenk’in takım üzerindeki baskıyı kaldıran golü. ‘’Çok gol atan Trabzon’a karşı planlı, doğru, sakin ama süratli oynayarak çok gol atan arzulu bir Beşiktaş.’’ Yani, şampiyonluktaki rakiplerinin ‘vasatı aşamayan oyunları’na karşı hiç de fena olmayan bir düzen!..

YORUM YAZ