MENÜ

Orman'ın diğer görevi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Milli takımdaki; Gökhan Töre- Hakan Çalhanoğlu-Ömer Toprak üçgenindeki krizi de bu gruptan sayılabiliriz. Anlaşıldı ki, Rudi Völler'in çağrılarına rağmen bu krizi aşmak için Türkiye Futbol Direktörü, bir hamle yapmayacak. O zaman diğer seçeneği düşünebiliriz. Geçenlerde Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Hakan Çalhanoğlu'nu takımımda görmek isterim" dedi. Kim istemez ki! Ama mevcut krizi çözmek koşuluyla. İşte Orman'a gayet nefes açıcı bir öneri; Gökhan Töre ile Çalhanoğlu ve Toprak aileleri arasında incelikli bir diplomasi yürütüp bu genç adamları yeniden arkadaş-takımdaş yapabilmenin taşlarını döşeyin. Böylece hem Beşiktaş için daha verimli bir Gökhan Töre hem de üst seviye bir ligde gelişen iki iyi oyuncuyu yeniden milli takıma kazandırma ihtimali doğar! Haaa, Hakan ve Ömer yine de milli takıma çağrılmayabilir, bu da Orman'ın sorunu değil ya!

Fener o golü neden yedi?

Bu sorunun ikili yanıtı var; Johan Cruyff'u dinlemedikleri ve Aykut Kocaman'ın öğrettiklerini unuttukları için!.. Şimdi, Caner Erkin'in belki de maçtan kopmasına ve 'Gole ben sebep oldum' demesine neden olan pozisyonu adım adım analiz edelim... Dakika 2'nin sonları: Fernandao'nun dışarı vurduğu top için Volkan Demirel, kale atışını kullanıyor. Bu arada ileri çıkan takım arkadaşları ile Fernandao- Volkan Şen ikilisi orta yuvarlağın içinde ve çevresinde. Top, Bursa sahasına süzülürken tüm futbolcuların yüzü Fenerbahçe kalesine dönük!

Bilinçsizce hareket


Önce Kuyt, o sıkışık bölgede Bakumba'nın önünde kafayı vurup topu arkaya aşırtıyor. Ardından Meireles çakıyor kafayı. Amaç, bilinçsizce de olsa topu Bursa sahasının içlerine taşımak. Ne var ki, iki vuruş da gelişigüzel. Açılan topu diziyle düzelten Civelli, ileri dolduruyor. Rakip alanın ilk metrelerine geçen top, bu kez Mehmet Topal'a kısmet oluyor. Ancak o da Josue'nin baskısı altında olduğundan topu insiyaki olarak yükseltiyor.

İnsafsızlık yapılıyor


Ve bu karambolde olaya nihayet bir 'akıl', Ozan Tufan el koyup topu kafayla yere indiriyor. Artık düşünmeye gerek yok, yapılacaklar belli, gereken tek şey yetenek ve 'bakış açısı.' Yetenekli Josue, önüne indirilen topu estetik bir hareketle demarke durumdaki Belluschi'ye, o da taa kaleci atışından bu yana aynı yerde sinmiş bekleyen Volkan Şen'in koşu yoluna bırakıyor. O ana kadar havada git gel içindeki meşin yuvarlağın nereye sekeceğini tahmin etmek için gözünü ondan ayırmayan Caner de böylece adamını kaçırmış oluyor!.. The End... Yani o golü tek başına Caner'in pozisyon hatasına bağlamak büyük insafsızlık olur. Çünkü... Fenerbahçe, Aykut Kocaman'dan bu yana ülkenin pas bağı en güçlü takım.

Cruyff’a kulak asılmadı

Oyunu kale atışı yerine kenarlara açılan Caner ya da Gökhan'dan başlatmak en doğrusuydu. Böylece, hem Bursa'nın belirli bir alana yoğunlaşması engellenir hem de en az dört müdafaacının yüzünü rakip alana dönük olacağı için orta alandaki Diego başta olmak üzere Mehmet Topal, Meireles ve Kuyt'un aktif pozisyon alması sağlanabilirdi. Ama en iyi bildikleri iş yerine belirsizliği tercih ettiler. Yani
Aykut Kocaman'dan öğrenip Ersun Yanal ile geliştirdikleri melekeleri bir yana bırakıp Johan Cruyff'a da kulak asmamış oldular; 'Top sende kalırsa gol yemezsin!'

YORUM YAZ