MENÜ

O rotasyon neye yaradı?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Yabancı kalite getirdi” denilen Süper Lig’in tepe maçı başladığında sahada 25 yaş altı üç oyuncu vardı; İrfan Can, Attamah, Talisca! O nedenle Adebayor’un (34) yaklaşık 50 metre koşup Lens’in (30) ayağından top alışını hayranlıkla izledi çoğumuz!.. İlk devre İrfan ile Mahmut, önlerinde oynayan Mossoro’nun desteğini alırken Talisca, Atiba/Tolgay’a uzak kaldığından orta saha Başakşehir’in oldu. Epureanu ile Emre’nin yokluğuna rağmen ilk devre katıksız üstündüler. Mossoro sakatlanıp bir de Caicara atıldı ama Beşiktaş son 15 dakikaya kadar öyle az çalışıp öyle isteksiz göründü ki Başakşehir rahat rahat kendini savundu. Düzen yerine can havliyle oynamayı sürdürdürüp, karambol ve karavana şut peşine düşen Beşiktaş’a karşı direnci iyice artıran Başakşehir maçı da kazanmayı bildi.

Gecenin sorusu

Jeremain Lens’in kiralanmasını anlayabilirim ama bonservisinin onca yıl için satın alınmış olmasını anlaşılır bir dille açıklayacak birileri var mıdır Beşiktaş Kulübü’nde?

Maçın starı

Başından sonuna kadar takımının orta saha savunmasını sertleştiren hatta eksik kalmalarına rağmen direnci hiç düşmeyen Mahmut Tekdemir.

Maçın olayı

Beşiktaş’ın, üç temel oyuncusu olmayan Başakşehir’e karşı oyun kurgusu yerine bireysel beceriyi öne koyarak ‘arzu’ ve ‘bilgi’ değil de ‘can havli’yle oynar görüntüsü

Kısa mesaj

Şampiyonluk yarışında avantaj elde etmiş, üstelik bu maç gerekçesiyle Bayern maçına bol rotasyonla çıkmışken Beşiktaş’ın oyun kalitesi düşündürücü.

YORUM YAZ