MENÜ

Hem zevkli hem tempolu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İki takım da geçen sezon kaldıkları yerden devam ediyor. Konya hâlâ öncelikle korunaklı.. Beşiktaş ise yine tempolu, coşkulu ve sürekli arayışta... Aykut Kocaman’ın takımı kenarları boşaltıp savunma dörtlüsünün önünde birbirine yakın durarak Beşiktaş’ın iki marifetlisi Oğuzhan/Tolgay’ı etkisiz hale getirdi. Oyunu da 25-30 metreye sıkıştırıp hem rakibin topla hücumunu engellediler hem de Beşiktaş savunması arkasındaki boşlukları gözlediler. Savunma ve hücum dengesi için Beşiktaş’ın en kritik oyuncularından biri Olcay. O, kovalaması gereken Ali Çamdalı’nı kaçırınca zaten kırılgan olan Beşiktaş savunması, Çamdalı’nın ortasında ‘ters ayakta’ yakalandı ve golü yediler.

Stoper sorunu nedeniyle...

Beşiktaş, onca eksiğine rağmen kurgusunu bozmayıp iştahını yitirmiyor. Konya’nın da katkısıyla Atiba/Oğuzhan oyunun boyunu kısa Ntutmayı başardıkça takım olarak hem enerji tasarrufu yaptılar hem de Tosiç’in hedefe ulaşmayan onca ortasına rağmen hücumu çeşitlediler. Bu sıkışıklıkta Tolgay’ın top alamıyor oluşu en büyük sıkıntılarıydı. Bu sorunu da Quaresma’nın yıpratıcı çalımlarıyla halletmeye çalıştılarsa da sadece birinde başarılı oldular. Quaresma, rakip oyuncular için çok can sıkıcı bir futbolcu. Çünkü karşısında durmak zor olduğu gibi ayağından çıkardığı topun nereye ineceğini kestirmek de bir o kadar zor... ‘Konya kenarları boş bıraktı’ demiştik... Bu nedenle ilk devre en çok Tosiç adı duyuldu. İkinci yarı ise Quaresma, ‘stop’ edince öne çıkan Beck oldu... Alman savunmacı, rakip takımın ofsayt hattında iyi adımlama yapan Cenk’i o mesafeden görüp topu ayağına oturtunca tabela yine değişti. Ancak Beşiktaş’ın şu ünlü ‘stoper sorunu’ nedeniyle 6 dakika sonra tabela yine dengeye geldi

Düzen, istem dışı değişti

60. dakikadan sonra ise maçın düzeni biraz da istem dışı olarak değişti. Konya, oyun merkezini öne taşıyıp Beşiktaş’ı kendi alanında bastırmaya başlamıştı ki, Oğuzhan sakatlandı! Kulübeden alacağı katkı, ‘şimdilik’ sınırlı olan Beşiktaş, Rhodolfo’yu stopere Necip’i de Atiba’nın yanına gönderince hücumda tamamen yelken indirdi. Üstelik ilk devre kırmızı karttan ucuz kurtulan Necip, rakibine dengesiz girip kendini attırınca ipler tamamen Konya’nın eline geçmiş oldu. Bundan sonra iki takım da bir kaç pozisyon yakalayıp yenişemediyse bile ülke ortalaması düşünüldüğünde oyun aklı olan, hayli zevkli, tempolu bir maç izledik.

Ve son notlar...

* Övgülerle açılan bu stadın zemininin hali nedir?
* Her konuda itiraz eden futbolculara hakemlerle, ‘ahbap-çavuş’ ilişkisi kurulamayacağını kim hatırlatacak?
* Hakem kararı konuşmayı sevenler için bol malzemeli bir maç olduğunu da ekleyip, bitirelim...

YORUM YAZ