MENÜ

Hazır görüntü verdiler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kapitalizm, her evresinde insanın değil paranın egemenliğinin peşindedir. Haliyle bu sistemlerde gerçek egemen para ve sahipleridir. Bu durum endüstriyel boyuta evrilmiş oyunlar da değişiklik göstermez. Endüstriyel oyunda insan ‘amaç’ değil ‘araç’tır. Dikkat edilirse söz konusu Çin olunca ifade ‘futbol’ değil piyasa ekonomisinin en can alıcı tanımıyla tamamlanır; ‘Çin pazarı’.. Haliyle pazara sürülenler de ‘insan’ değil neredeyse ‘ürün’ olarak anılacak!.

Tam da bu nedenle ağır sezon başı idmanlarına tabii tutulan futbolcular yorgun bedenlerini uzun uçak yolculukları ve değişen coğrafi koşullara rağmen oradan oraya taşımak zorunda kalıyor. Beşiktaş da öyle yaptı ve onca saat Çin’e uçup onca çile çekti. Çünkü, ‘pazar’ böyle emrediyor denildi. Bu tip organizasyonlar belirli planlar dahilinde olsa kimsenin itirazı olmaz ama bu koşullarda maç oynamanın ‘insani’ olduğunu iddia etmek zor olsa gerek. Kaldı ki, Fikret Orman’ın beklentisi oranında maça öyle ahım şahım bir ilgi de yoktu.

Oyun ezberi sürüyor...

Maça gelirsek... Hazırlık maçı olmasına rağmen Beşiktaş iki sezondur oluşturduğu oyun ezberini sürdürüyor. İlk yarı boyunca ne yaptığını bilen bir takım olarak her koşulda ‘kazanma’ odaklı oyunun peşindeydi Şenol Güneş’in takımı. Yedikleri ilk gol ise Atiba’nın anlık gecikmesi ile ‘kronik stoper sorunu’nun birleşimi olarak değerlendirilebilir. Yine de üst seviye stoper Pepe kadroya dahil olduğunda Marcelo’nun toparladığı hatta daha sağlam bir tandem oluşacaktır. Schalke ikinci yarıya daha derli toplu başlayınca zaten takım omurgasında büyük eksikleri olan Beşiktaş’ın defansif zaafları kendini gösterdi ve fark bir anda açıldı. Ancak yüksek ofansif etki sayesinde toparlanmayı başardılar. Kısacası, temel oyun karakterini koruyan Beşiktaş şampiyonluktaki rakiplerine göre sezon öncesi daha hazır bir görüntü verdi denebilir.

YORUM YAZ