MENÜ

‘Fenomen'ler savaşı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Nasıl bir unvan olduğu, görev ve sorumluluk sınırlarının nerelere uzandığını sınırlı sayıda insanın bildiği Türkiye Futbol Direktörlüğü makamında oturan Fatih Terim’in iki gün önceki gün açıklamaları Kosova maçını otomatik olarak önemsizleştirdi. Ben dahil çoğu insan, oyun ve sonuçtan çok Terim’in maç sonu söyleyeceklerine hazırladı kendini. Bu öyle bir durumdu ki, Arda Turan’ın şuursuz eylemine karşı daha şiddetli bir şuursuzlukla yanıt vererek üste çıkma gayreti gibi duruyordu. Çünkü belli ki gerek Terim gerek Turan, kendilerini ülkenin yegane ‘futbol fenomeni’ gibi görüyorlar. Ve ne yazık ki, kendilerine biçtikleri bu kaftanın içini doldurmaya çalışırken de acıklı durumlara düşüyorlar.

Küstahlığa terfi edebiliyor

Evet, şüphesiz ikisi de ‘fenomen’. Ancak fenomen var ‘fenomen’ var!.. Ülke gözünü futbol, futbol adamı ve futbolcuya değil de ‘fenomen’e diktiği için maddi olarak kendini bir parça güçlü hisseden ya da devletin zirvesine yakınlığını bilgi, beceri ve insani duyarlığının önünde görenler kabalık ve kibir yarışına tutuşuyor. Bu yarış zaman zaman öyle noktalara varıyor ki, kibir ve kabalık rahatlıkla küstahlığa terfi edebiliyor. Diklenmeler, saldırmalar, had bildirmeye kalkışmalar, küfürler gözlerimizin önünde gırla gidiyor... ‘Bayrak’, ‘gurur’, ‘onur’, ‘şeref’ gibi hepimize ait kavramlar ile ‘’Adamım’’, ‘‘Adam gibi adam’’, ‘’Adam değilsin’’ türü büyük kalabalığın hoşuna giden bayağılık kokan boş lakırdılar havalarda uçuşuyor. Bu arada da ‘oynanmayan futbol’un ürettiği milyon milyon eurolar oyunun sahibi geçinen ‘mutlu azınlık’ arasında üleşiliyor! Kitle ise boş gözlerle ekrana bakıyor.

Toplantıdan söz etmiyor

Beri yandan sınır tanımayan saçmalıklar da akıl sağlığımızı zorlamayı sürdürüyor. Örneğin, ülkenin Futbol Direktörü Terim, ‘’Arda Turan’ı kamptan gönderme kararı benimdir’’ diyor da, oyuncunun milli takım otelinde yaptığı basın toplantısından söz etmiyor! Yani ‘kovulmuş oyuncu’ bazı takım arkadaşlarıyla birlikte resmi alanda basın toplantısı yapıyor, buna göz yumuluyor ve bizim bunu ‘normal’ karşılamamız bekleniyor! Durumu Terim’in ifadeleriyle yazıya dökersek, ‘’Vah benim milli formam, vah benim memleketim vah!..’’ Haaa bu arada maçta ne mi oldu? Transfer sitelerine göre 26 futbolcusunun piyasa değeri 132 milyon Euro olan Türkiye, 22 oyuncusuyla piyasa değeri 27 milyon Euro olan Kosova’yı yendi! Ben de çoğu insan gibi maç bitimi Terim’in söyleyeceklerini beklemeye koyuldum

YORUM YAZ