MENÜ

Eksik ama fevkalade olgun

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Öyle bir Beşiktaş’taki düzenin temel karakterleri Veli/Atiba olmadığı gibi rakip açısından en büyük tehdidi Demba Ba’dan da yoksun. Haliyle bu denli ‘hayati eksikler’le oyunu bir dengeye getirip o dengede kalabilmek hayli müşkül olacaktı. Veli/Atiba oyunun sadece ‘kesici’ yanını oynamıyor, pas sürecinin bizatihi başlangıcı pozisyonundalar. O nedenle sadece ‘topu uzaklaştırıcı duvar’ özelliğini bir türlü aşamayan Necip’le o bölgeyi hem onarıp hem de topun takımda kalmasını sağlamakta büyük zorluk yaşandı. Canını dişine takan Necip’in üst düzey çabasına rağmen o alandaki yetersizlik oyuna akıl koyan Jose Sosa’nın da ortalıktan kaybolmasına yol açtı.

Kartal sahada 9 kişiydi!

Sosa, top alıp dağıtamadığı için orta sahadaki diğer oyuncular da uzun süre maça giremediler. Önde oynamak için tek seçenek Olcay, Gökhan ve Kerim’in doğaçlama becerileriydi ki ilk yarı boyunca denenen buydu. Şimdiye değin hiç tecrübe edilmemiş bu düzen içerisinde Cenk ve Sosa verimli olamadıklarından Beşiktaş uzun süre sahada haniyse 9 kişiydi. Yine de önemli avantajları var Beşiktaş’ın. Öncelikle enerjik ve oynamaktan çok zevk aldıkları belli olan bir oyuncu grubuna sahip Bilic. Bu özellikleri kişisel becerilerle buluşunca en olumsuz durumda bile maça hükmedebiliyorlar.

Bilinçli hücum...

Bir diğer avantajı da Tottenham’ın çoğu Ada takımında olan geniş ve uzun alanda oynama handikapıydı. O nedenle ikinci yarı Cenk Tosun’un direkten dönen şutunu da içeren o zaman dilimindeki agresif ama Gökhan Töre idaresindeki bilinçli hücum yerleşimleri pozisyonları ve golü getirdi. Golün ardından ilk yarıdaki dağınık ve bir parça da telaşlı hal gitti. Beşiktaş tüm eksiklerine rağmen bu seviyelerin olmazsa olmazı olan ‘olgun ve bilinçli oynama’ düzenine kavuştu. Rakip alana az adamla gidilse bile Gökhan Töre’nin serinkanlı ve topu paylaşan tarzıyla Tottenham’a çok ciddi baskınlar verildi ve bu fevkalade olumsuz koşullar altında çok önemli bir iş başardı Beşiktaş. Bu seviyelerdeki maçlar başta takım ve oyuncu gelişim açısından çok önemli eşiklerdir. O nedenle Beşiktaş bu sezon o eşiği aşarken çok ciddi bir olgunlaşma da yaşıyor.

YORUM YAZ