MENÜ

Doğru strateji doğru uygulama

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İki takımın kurada ağırlıklı olarak birbirini isteyeceği bir eşleşmede Vitor Pereira tüm hesaplarını yola devam etme üzerine planladığı bir takım sürmüştü sahaya. Kalede Volkan tercihi tam da bu arzunun ‘performans ölçüm’ karşılığıydı.

Fenerbahçe zaten doğru müdafaa oynayan bir takım. Bunu hem topu ayağında rakiplerine göre daha çok tutarak hem de kaptırdığında kendi yarı alanını doğru savunarak yapıyor. Bu formülle ilk devreyi sabır/kontrol/temkin oynayarak maçın süresini de kısalttı. Çünkü rakip ilk 45 dakikada 40 gol istatistiği olan bir takımdı. Pereira problemin çözümünün son yarım saate saklanacağının ipucunu maçtan iki gün önce yaptığı açıklamada ‘sabırlı oynamak’ olarak zaten vermişti.

Nani işi değiştirdi

Sorun, Diego’nun yokluğunda orta sahada direnç gösterecek savunmacı kimlikli üçlüyle hücumun nasıl organize edileceğiydi. Bu görev için akla ilk gelen isim Mehmet Topal’dı kuşkusuz. Öyle de oldu. Ancak özellikle 60. dakika sonrası rakip alandaki baskının sonuç verdiği anlarda hücumu kurgulayan isim, pozisyon alma bilgi ve becerisiyle, çoğunlukla en uçtaki Van Persie oldu. Nani’nin oyuna girişi işin şeklini de değiştirir gibi oldu. Ancak ne bizim medya ne de taraftar nezdinde gücü doğru kavranamayan Braga sakin kalıp bilinçli çıkışlarla ‘’Biz buradayız’’ dedikçe, oluşan tedirginlik akın sürekliliğini sekteye uğrattı.

Dağınıklığı gözledi

Dakika 80’de Fernandao’nun girişinin ardından oluşan yer değişikliklerinin de beraberinde getirdiği dağınıklığı gözleyen arkalarda biri vardı; Mehmet Topal. Aldı, gitti ve tabelayı haniyse kimseden yardım almadan değiştirdi.

Bu skor, doğru takım savunması yapan Fenerbahçe için önemli avantaj. İkinci maçı deplasmana uygun bir revizyonla oynayacaklardır ve bu da onları çeyrek finale Braga’dan daha yakın hale getirecektir.

YORUM YAZ