MENÜ

Doğru plan, istenen sonuç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kadrolar açıklandığında iki takım açısından sürprizler ‘ön bölgede’ydi. Belli ki, ev sahibi Cardozo’yu, misafir ise Ba’yı maçın son bölümüne ayırmıştı. Soru şuydu; ‘’Kim doğru planlamış ve neyi bekliyordu?’’ Yani ilk devre geçiştirilecek ve maç ikinci devre oynanacaktı. Bu nedenle iki önemli ‘tehdit’in kenarda beklediği maçta en rahatlar, müdafaa hattındakilerdi.. Buna rağmen top gezdirme ve tehlike yaratmada ağır basan yine de Beşiktaş oldu. Yine de Sivok’un kornerden gelen topa usta işi bir ön koşuyla vurduğu kafa dışında ciddi bir gol pozisyonu üretemediler. Daha tutuk görünen Trabzon ise Opare’nin ‘uyuduğu’ anda Özer’in tribüne vurduğu top dışında ciddi bir pozisyon bulamadı.

Habercisiymiş meğer...

Maçın stratejik olarak ikinci devre oynanacağı açıktı. Beşiktaş Ekici ve Özer’i etkisiz kılarak oyun kontrolünü elinde tutmaya başardı. Bunun ilk sinyalini de 53. dakikada kendi ceza sahası çevresinde Atiba’nın kapıp 4-5 seri pas sonunda Tolgay’ın bitiremediği topla getirdi.

57. dakikadaki Opare/Demba değişikliği ise olacakların hebercisiymiş meğer! Beşiktaş topu kaptığı anda Tolgay/Töre işbirliği sonucu maça girer girmez topu önünde bulan Ba’ya golü yaptırdı.

Arena’ya taşındı

Devamında Trabzon’un sonucu değiştirmek için öne yaptığı tüm hamleler ise kalelerine gol pozisyonu olarak dönmekten öte bir anlam taşımadı. 70’lere gelindiğinde topu her kaptığında oyunu genişleten Trabzon kontrolü ele alınmış görünse de Beşiktaş’ın ‘fırsat pususu’na yattığı çok açıktı. Önce Tolgay’la kaçırdılar.. Sonra Tolgay/Oğuzhan/Pektemek’le maçı süsleyen golü buldular. Böylece Beşiktaş şampiyonluk iddiasını Arena’ya taşımış oldu... Bundan sonrası ise Bilic’e ve oyunculara kaldı...

YORUM YAZ