MENÜ

Buca savunması bir de zemin!..

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yaklaşık iki aydır ‘zorlu maç’ oynamayan Beşiktaş bir önceki Sivas Belediye maçıyla taraftarlarını tedirgin etmişti. Soru açıktı; “Acaba takım ligin ilk devresinin sonunda ulaştığı ritmi yeniden yakalayabilecek mi?” Bucaspor karşısına ideal onbiriyle çıkan takımın öncelikli rakibi zemindi. Topu tutmak, paslaşmak-paylaşmak mümkün olmadığı için akışkan oynamakta mümkün olmadı. İki takımın tüm oyuncuları topu kontrol etmek için gereğinden fazla çaba harcayınca sonucu ‘kim ayakta kalacak’ belirledi. Buca savunması uzun süre direndiyse de sonuçta dayanıklı ve daha becerili olan Beşiktaş istediğini aldı.

Gomez kuralı değiştirmedi


Atiba-Sosa-Oğuzhan zemin müsaade ettiği oranda topu takımlarında tutmaya çalıştı. Ayrıca Oğuzhan ve Sosa, Gökhan Töre ile birlikte oyunu süslemeye çalışan yegane oyunculardı. Olcay oyunda kaldığı sürece pratik ve işlevselken, Gökhan Töre baştan sona ‘beceri gösterisi’ içinde kalmaya çalıştı. Mario Gomez’in amacı her maç net; evelemeden gevelemeden en kısa yoldan gole ulaşmak. Bu maçta da kuralını değiştirmedi.

Defansa çoğu maçta düştüğü kadar iş düşmediyse de eleştiriden öte taraftar aşağılamalarına hedef olan Tolga Zengin yine çoğu maçta olduğu gibi sonuca direkt etki edecek kritik hamlelerin birincil aktörüydü.

Meşale işine son verin!

Beşiktaş; disiplini, arzusu, oyun bilgisiyle bir türlü başlayamadığı ikinci yarıya “Antep maçıyla bıraktığım yerden devam edeceğim” mesajını verdi bu maçla. Öte yandan Süper Lig’e çıktığında futbolun en romantik yanlarından birini açığa vuran Bucaspor’un coşkulu ve eğlenceli taraftarıyla daha üst liglerde yer alması kuşkusuz ki kıymetli. Ancak tribündeki arkadaşlara da şu notu düşmek elzem: Arkadaşlar! Tribün muhabbeti güzel ama şu meşale işi hakikaten sorunlu. Gerek yok... Zaten eğlence kurmayı beceriyorsunuz, stada gelen astımlı, alerjen ya da çoluk çocuğu ve de koşarak oynayan sporcuların sağlığını düşünmek eğlenmek kadar önemli. Gelin şu meşale işine bir son verin artık..

YORUM YAZ