MENÜ

Bu ülkede bu kadar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zaten biliyorduk da Futbol Direktörü Fatih Terim, kendi seçtiği milli takımda kendini ‘yıldız sananlar’dan söz ederken altını kalın kalın çizdi; iki haftadır görüyorsunuz, ‘Yeni Türkiye’de futbolcu yok! Onlar olmayınca sahaya da gerek yok. Avrupa’nın ‘yedinci büyük ligi’nin bir çok stadyumunda zemin yok! Futbolcu ile zemin olmadığına göre taraftara hiç ihtiyaç yok! Bu vesileyle Lig TV kameralarına öneri; boş tribünleri sık sık gösterip de ‘o çok kıymetli marka değeri’nin daha da düşmesine katkı vermeyin!.. Ayrıca geçmiş maçlardan tribün efektleri kullanarak, dahiyene fikir ‘Passolig’ ile devlet eliyle ıssızlaştırılan stadyumları bir parça canlı gösterme seçeneği de gündeme alınabilir! Nasılsa ülkede çoğu şey ‘mış’ gibi yapılarak halledilmeye çalışılıyor... Bu da öyle yapılabilir!

Dün akşam yukarıdaki satırlara birebir uyan bir ilk yarı izledik Olimpiyat Stadı’nda. Tıpkı bu hafta bir çok karşılaşmada olduğu gibi... Şuursuz gol arayışlarının adının ‘kontra atak’, şişirme topun ‘orta’, beceriksiz şutların sahibi oyuncuların ‘yıldız’ olarak anıldığı ilk yarı ‘futbol oynayan’dan çok ‘maç etmeye uğraşan’ futbolcuların ‘boğuşması’yla geçti.

Planladığı kontralardan ‘sıfır çeken’ Rize, ikinci yarının hemen başında Beşiktaş müdafaasının adam paylaşımına da bağlı olarak kenardan gelen ‘plansız bir top’la golü bulunca haklı olarak kapandı. Bu kez oyun bir kez daha Rize sahasında kilitlendi. Tüm maç boyunca orta görünümlü nafile şişirmeler yapan Gökhan Töre’nin kime top gönderdiğini anlayamadım çünkü Cenk Tosun “tek hava topuna değemedi bile” desem yeridir. Hatta ikinci yarı sahada bile görmedim!.. Olcay Şahan’ın iki bacak arasından geçen vuruşuyla gelen şans golüyle Beşiktaş 1 puanın kurtardı ve ahir ömrümüzden tatsız tuzsuz bir maç daha geçip gitti...

YORUM YAZ