MENÜ

Bu maç kaçmaz!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

1990’dan sonra ilk kez yarı finale çıkan İngiltere, daha önce 1998’de adını son 4 takım arasına yazdıran Hırvatistan’la kozlarını paylaşacak. Hırvatlar, Luka Modric’e, İngilizler ise golcüsü Harry Kane’e güveniyor.

Ne seyirlik ne de öğretirlik yanı olan Dünya Kupası’nda bütün takımlar bir oynadığını bir kez daha oynayamadı. Bu nedenle sonuçları tahmin etme konusunda şu koca dünyada yanılmayan insan yok gibi. Örneğin ben, İsveç/İngiltere maçı öncesi yaptığım yorumda... İsveç öyle oynadı ki, o zamana kadar böylesini izlememiştim doğrusu. Keza son Rusya maçındaki Hırvatistan takımı da öyle... Bu nedenle bu maçta olacakları da önceden kestirmek güç.

İngilizler öndeki Kane/Sterling/Alli üçgeninde etkin. Güçleri de ağırlıklı olarak bu merkezde. Ancak her ne kadar Lingard katkı verse de yük ağırlıklı olarak Jordan Henderson’un üzerine biniyor ve bu büyük handikap.

Tahmin edemeyecekleri yerdeler

Ve bu bölge başından beri turnuvanın en iyi ikilisi olan Rakitic/Modriç’li Hırvat takımının etkinlik alanı. Bu ikili aynı zamanda Kramaric gibi önemli bir oyuncuyla da korumaya alınıyor. Vida/Lovren hattında da sağlam görünen Hırvatlar’ın sıkıntısı ise önde, Rebiç/Perisiç/Mandzukic ile en azından skorda etkili olamayışları.

İki ülke de turnuva başında tahmin edemeyecekleri bir yerde. O nedenle içimden geçen, iki takımın turnuvayı süsleyecek bir oyun oynamaları ancak biliyorum ki, ‘temkin turnuvası’nda temkinli oynanacak bir maç bizi bekliyor.

Bu istatistiğe dikkat

İki ülke ilk kez Dünya Kupası’nda karşı karşıya gelecek. İki takım toplamda 7 kez karşılaştılar. İngiltere 4, Hırvatistan 2 kez kazanırken, bir mücadelede de beraberlikle sonuçlandı.

Ön plana kim çıkar?

Mandzukiç, takım savunmasına katkı veriyor vermesine de kaleye bu kadar yakınken skorda görünmüyor. Her oyuncunun bir maçı vardır. Hırvat maçları şimdiye kadar Rakitiç/Modriç maçları oldu. Bu maç ‘Mandzukiç maçı’ olabilir.

Kısa mesaj

Raheem Sterling, son hocası Pep’in kulağına fısıldadıklarını hatırlaması durumunda skor yükünü Kane’in sırtından alabilir ve beklenmedik biçimde İngiltere’nin finale çıkmasına yardım edebilir.

YORUM YAZ