MENÜ

Biz bu maçı niye izledik?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kadrolar açıklandığında görüldü ki, Beşiktaş neredeyse tüm hücumlarını sahaya sürmüş, oyunun 60’tan sonraki son bölümüne Aboubakar dışında etki edecek bir başka yedek bırakmamıştı. Öyle ki, hafta içi Fenerbahçe sosyal medyasının ablukaya aldığı Gökhan Gönül bile kadrodaydı!.. Oysa bilinir, Beşiktaş maçların ilk yarılarını genellikle ‘nafile makamı’nda tamamlar. Fenerbahçe ise ‘güvenle oynayan’ ve ‘kazanmayı bilen’ onbiriyle sahadaydı. Peki, Şenol Güneş’in bu tercihine neler yol açmış olabilirdi?

Söylemek güç...

Öncelikle Fenerbahçe’nin istatistiki olarak rakiplerine göre topla daha az oynuyor oluşu önemli bir etkiydi. Topu üçüncü bölgede tutmayı başardığı oranda hem gol bulmak hem topu kaleden uzak tutmak birinci hedefti. Beşiktaş stoperlerinin ‘kırılganlığı’ da bu planı zorunlu kılıyordu. Ancak bu planın istenilen ölçüde uygulandığını söylemek güç! Çünkü Josef/Topal hattı başta olmak üzere Fenerbahçe hemen her yerde topu Beşiktaşlılardan alarak onların pas trafiğini etkisiz kılarak tempo yapmalarını da engelledi.

Düşük vites!

Bu çerçevede oyun Alper/Atiba eşleşmesine kilitli gitti bir müddet. Daha iyi savunmacı olan Atiba hücumcu Alper’i alacağı ilk topta kelepçeledi daha iyi hücumcu olan Alper savunmacı Atiba’nın top kullanmasını engelledi. Bu nedenle oyun enine genişletilemediğinden ilk 20 dakika pata pat geçti. Sonra Fenerbahçe milim milim topu öne taşıyıp rakip alana yerleşti. Beşiktaş stoperlerinin de dağınıklığı nedeniyle en azından duran topları da gitgide etkili kullanmaya başladılar. İkinci yarı temposuyla bilinen Beşiktaş ise tahmin edilebileceği gibi ilk yarıyı ‘düşük vites’le tamamladı.

Oynamayı değil

Orta sahaların işlerini sadece savunma yönünde doğru yapması nedeniyle maç ikinci yarıda da tempo kazanmadı. Bunu tribün performansından takip etmek de mümkündü. Onlar da sahadakiler gibi ‘suskun’dularÖ Kaleyi bulan şut atılamadan, iki gol pozisyonu yaratılamadan, oynamayı değil oynatmamayı düşünerek ülke vasatının iyi örneklerinden birini izledik hep birlikte!.. Oynayanlar ve hocalar kazandı ama sahi biz bu maçı neden izledik? Yoksa ‘’Onlar koşup para kazanıyor siz boş boş bakıyorsunuz’’ diyen aneannem Binnaz Hanım haklı mıydı?

YORUM YAZ