MENÜ

Son viraj

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tek tek haftaların geçileceği, her maçın ayrı önemde, ayrı stratejide ve ayrı düşünülmesi gereken haftaları geldi artık ligin. Bugüne kadar oynanılan maçların getirdiği liderlik, bundan sonraki maçların sonuna kadar gidecekse eğer ve de şampiyonluk isteniliyorsa, en önemli engel hep bir önündeki ilk maç olarak görülmelidir. Anlatmak istediğimiz, bir sonraki haftanın ve ondan sonra geleceklerin hesabını, stratejisini, taktik hazırlığını teknik ekip yapmalı futbolcular çıkacağı ilk maça konsantre olmalıdır. Biraz dağınıklık, dikkat bozukluğu, biraz umursamazlık çoğu geride kalan ligin ‘emek haftalarında’ akıtılan terin yazık olabileceği bir şampiyonluk yolu gişesi var bu dönemde Siyah-Beyazlılar’ın önünde. Üstelik bu gişeden geçiş; parayla değil, akılla, tecrübeyle, inançla, dayanışmayla, birbirine güvenle oluyor. Bunları yan yana koyduğunuzda ödemeyi de bu şekilde yaptığında Kartal, gişenin bariyeri kalkar şampiyonluk otobanında, bitiş çizgisinde de damalı bayrağı görür. Bu kadar lafı peş peşe niye sıraladık şimdi ona gelelim.
Bu haftanın ertesinde malum; ya hep, ya hiç derbisi var. O derbinin anlamlı olması içinde, bu hafta sonunda herkesin bildiği gibi bir maç var. Rakip Büyükşehir. Ligdeki durumu rahat değil. Kadrosunda Necati, İbrahim Akın, İlyas, Sertan, Tjikuzu gibi hem kaliteli, hem tecrübeli futbolcular, başlarında da benim yakından tanıdığım teknik adamlığına güvendiğim Abdullah Avcı ve yanında tilki gibi kurnaz Arif Erdem var. Ne istediklerini iyi biliyorlar, hesaplarını da büyük takımlarla oynadıkları maçlarda genelde tutturuyorlar. Derslerini iyi çalışıyorlar, girdikleri sınavdan da iyi notla çıkıyorlar kısacası.
Beşiktaş ise; zorlu bir cumartesiye sakat ve ceza dertleriyle giriyor. Kulağı ve dikkati çekilenler var. Rico gibi ligin sonu gelirken hala form durumu tartışılanlar da işin cabası. Maçın oynanacağı stat ise bildiğiniz gibi futbolun beline kazma vurulan yer. Bu tabloya bakınca, bu hafta sonunun en önemli görevinin yine 12. adama düştüğünü herhalde görmemek mümkün değil. Yolu uzak, sesi dağınık, rüzgarı bol garip statta Kartal’ın gür sese ve durumdan vazife çıkaran, ona sevdalı taraftarına her zamankinden çok ihtiyacı var. Kartal ile ağlayıp, Kartal ile sevinenler için bir hatırlatalım istedik testi kırılmadan, kaza olmadan...

YORUM YAZ