MENÜ

Sadece görüntü var

Abone Ol Google News

Zor geceyi zorlaştıran aslında Fenerbahçe’ydi. Sürprizi olmayan Isaac gibi kendileri için önemli bir futbolcusundan yoksun Manisaspor, bekleneni oynadı. Daha bir hafta önce aynı oyuncu disiplini, aynı istek ve aynı yıldıran sertliğiyle Trabzonspor’u deviren Manisalılar, Saracoğlu’nda da aynı oyunu sergilediler.

Haberin Devamı

Gecenin kaderini Fenerbahçe belirlemeliydi. 3 puan istiyorsa, ona göre oynamalıydı. 3 puanı aldı ama oyunu ona göre değildi. Manisaspor’un istediği uzun boşlukları bıraktı. Rakibi de bu boşluklarda aralara girerek Fenerbahçe’nin hatlarını kopardı. Görüntüyü bozdu. Bununla da kalmadı... İstediğini yapamayan Fenerbahçeli futbolcuların sinirlerini de dağıttı. Hayret edilecek şekilde 90 dakika boyunca Sarı-Lacivertliler, bu yanlışı sürdürdüler. İkinci bölgede çoğaldılar. Özellikle ilk 45 dakikada Emre’in müthiş enerjisiyle o bölgede fantastik paslar yaptılar, ama üçüncü bölgeye, gol bölgesine bunları taşıyamadılar. Orada çoğalamadılar, final vuruşu yapamadılar, yardımlaşamadılar. Topu koşturacaklarına kendileri koştular. Üstelik de rakip çoğalırken onlar azaldılar. Bekir’in tarafını Simson dağıtırken, kenardan öylece seyrettiler. Orası için ufak bir dokunuş yeterliydi. Bekir’i stopere alıp, daha çabuk Önder’i orada kullanabilirlerdi.

Haberin Devamı

Manisalılar hakettikleri puanı alamadan Saracoğlu’ndan ayrıldılar. Yine de Mesut hoca ve öğrencilerini yürekten alkışlamak gerekli. Fenerbahçe ise, milli maç arasını iyi değerlendirmeli. Emre’ye de bu kırmızı kart iyi bir ders olmalı. Önce Diyarbakır’da Suat Aslanboğa’ya sonra Tolga Özkalfa’ya yaptığı fiziki teması inşallah bundan sonra gördüğü bu kırmızı kartla başkalarına tekrarlamaz.

Maçın hakemi Özkalfa ise, başöğretmen edasını bir kenara bırakmalı, kaşını çatarak kendisine sert görüntü vermek yerine özgüvenli davranmalı, futbolcularla daha doğru iletişim kurmalı. Dün gecekiler kötü niyetli olsalar, maçı ‘mıncıklasalar’ Özkalfa gecenin altından kalkamazdı. O da milli maç arasını iyi değerlendirmeli.

YORUM YAZ