MENÜ

Kömür karası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tertemiz, öpülesi alınları ile ekmek parası için kömür karasına boyananların, yüz karası ihmalle ölümleri ile gelen hüzünle başladı Arena gecesi. Madenci baretli Galatasaraylı futbolcular, ağlayan anneler, genç kızlar, çocuklar aslında vicdan fukaralarına önemli bir ders verdiler. Bambaşka bir atmosferde Cim Bom, kendi adına gelecek sezonu kurtaracak önemli bir maça çıktı.

Erciyes’in önemli eksiği, maçın kaderini değişterecek futbolcuları olmayışı. Sahada stressiz ve rahattılar. İlk yarıda savunmayı çok adamla tutarak, gol yememeye önem vermişlerdi. Galatasaraylı futbolcular istekliydiler, 3 puanın şart olduğunu bilerek baskıyı koydular. Eksik olan ise tempo, ve hızlandırılmamış pas trafiğiydi. Yan ortalar, gelişi güzel olunca rakip de eridi. Önde top tutamadılar ama dönen topları hep kazanarak Erciyes sahasına yerleştiler. İlk yarıda yüzde 65’e yüzde 35 topa sahip olma, 6’sı isabetli 12 şut ve 8 kornerle rakibini domine ettiler ama skoru yakalayamadılar.

Hızlı başlayan ikinci yarıda sıkıntıyı alan Burak’ın golü oldu. Kayseri de oyunu açmaya başlayınca Galatasaray kendi kalesinde ilk organize atağı 54. dakikada gördü. Umut’un 2-0’a getirdiği skordan sonra Galatasaray zor anlar yaşadı. Mancini oyuna daha önce müdahale etmeliydi. Vleminckx ve Kerim girdikten sonra pozisyon üreten Erciyes’e kulübeden hamle yapılmalıydı. Melo, Chedjou kritik müdahaleler yapan Umut ve Sabri çalışkanlığıyla göz dolduran Burak’ın mutlak gol istediği gecede Selçuk da geniş alanı kontrol etmesine rağmen öne çıkan isimlerdi.

YORUM YAZ