MENÜ

Kolay oldu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Öncelikle yazalım: Ali Sami Yen’e giriş ızdırap. Zaman zaman biz de, ‘Şampiyonluğu kovalayan takıma destek böyle mi olmalı?’ sitemi yapıyoruz ama gelmeyenler de haklı. Maraton’un giriş karanlığı, açıkların turnike darlığı, VIP’nin uzayan giriş kuyrukları, tarih yazmış stadın zorlukları.
Bizce bir yönetici bunlara mutlaka bakmalı, önümüzdeki maçlarda çok ihtiyacı olan taraftarında maçlara rahat girişini sağlamalı.
Gelelim maça: Yazının başlığı gibi, Galatasaray açısından maç kolay oldu. Zoru kolaya çeviren ise, Galatasaray’ın aşırı kazanma isteğiydi. Beklenen onbir dışında Cim Bom sahadaydı. Ayhan-Şükür kulübede, makas yiyen Barış ve Barrusso, sakat Song ile beraber tribünde. Sahada ise Sabri önünde Mehmet Güven tercihi ve Topal’ın dizilişteki göbek yalnızlığı,
ilk görüntüdeki soru işaretleriydi. İki takım da benzer oyun planıyla sahadaydı. Topal’ın karşılığı Kayseri’de Saidou oldu. Mehmet Topuz’un yardıma geldiği anlarda Kayseri daha etkili olabildi ama o kadar çok top kaybıyla oynadı ki, Galatasaray’ın ekmeğine yağ sürdü. Cim Bom’un her yerine yetişen Mehmet Topal’ın üstün performansı, Servet’in savaşçı ruhu, Ümit Karan’ın golcü kalitesi Galatasaray’ı geceden 3 puanla çıkardı.
Cim bom adına topa basıp, oyunu yönlendirecek ve acemice çıkışlar yapan Kayseri’yi arkada eksik yakalatacak futbolcuyu, Lincoln olarak Kalli düşünmüştü. Ama Lincoln istiktarı(!) bozmadı, yine kendinden bekleneni veremedi. Taksit taksit oynadı, diğer maçlara göre daha çok koştu ama sonuca etkisi yoktu. Kayseri’nin hücum etkinliğini Servet ve Emre ile, orta sahadaki agresif baskısını Mehmet Topal’ın mücadelesiyle ve rakibinin defansını da Nonda-Ümit Karan ustalığıyla Sarı-Kırmızılılar aşmasını bildi.

YORUM YAZ