MENÜ

İki perdelik oyun

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk 20 dakikasında Fenerbahçe istediklerini yaptı maçta, Beşiktaş ise yapmaması gerekenlerle sahadaydı. Her iki takımda iki önliberosuyla orta sahada oluşabilecek tehlikeleri önlemeyi düşünmüştü. Hazır olmayan Cisse ile asıl yeri önlibero olmayan Serdar Özkan’a karşılık, Fenerbahçe’de Aurelio-Maldonado ikilisi doğru saha paylaşımı yaparak Sarı-Lacivertliler’in oyunun ilk bölümünde üstün gözükmesini sağladılar. Alex’in boşalttığı yerleri Aurelio, hem tecrübesi hem çalışkanlığı ve doğru zamanlamasıyla kapattı. Maldonado ise, biraz daha geride defansın önünde basit ama doğru hamlelerle sigorta görevi yaptı.
Hem Beşiktaş’ın hem de Fenerbahçe’nin sağ taraftan hücum etme planları ilginçti. Tello’nun ileri çıkışı ve İbrahim Üzülmez’in haftalardır süren formsuzluğunu Sarı Kanaryalar, Deivid’in yokluğunda Uğur ve Kazım ile çok iyi kullandılar. Kazım kendinden beklenilenin üstünde performans ile sahadaydı. Yine de aldıklarını daha çabuk görebilse ilk 20 dakikada oyun Fenerbahçe lehine farklı skora ulaşabilirdi. Sarı-Lacivertliler, her çabuk çıkışlarında göbeği delik-deşik Beşiktaş’ı elini kolunu sallayarak rahatlıkla geçebildiler. Beşiktaş, Uğur Boral çıkışlarını ve Vederson yalnızlığını kullanmak istese de, sağ tarafı bu oyun planını tam olarak uygulayamadı. Delgado ve Nobre, geri gelerek top almak isteyince, gol bölgesinde ilk yarıda Beşiktaş bir türlü çoğalamadı.
İkinci perdede Fenerbahçe, rakibine adeta gol davetiyesi çıkardı, Beşiktaş da bu daveti geri çevirmedi. Usta Alex sahneye çıktı, şampiyonluk yürüyüşünün son sözünü İnönü’de söyledi.

YORUM YAZ