MENÜ

Gönüllerin de şampiyonu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gözü, kulağı başka yerde olmadan kendi işini kendi yapacak Aslan. Sahaya çıkan onbir tane Türk genciyle, koşar adım Aslan yürekleriyle şampiyonluğa isimlerini yazdırdılar. Ve onlar da tarihte yerlerini aldılar. Uzun yolun, ızdıraplı günlerin, yoklukların arasından inançlarıyla çıktılar. Gurur abidesi gibiydiler, her şeye karşı direndiler. Şampiyon olmak zor iştir, bilenler bilir. İnanmazsanız, göğsünüzü zorluklara siper etmezseniz gelmez.
Galatasaraylı futbolcular, bir sezon dün geceki şampiyonluğu hak edecek her şeyi yaptılar. Ve daha önceki senelerin moda olan deyimiyle lig şampiyonundan başka ilan edilen, ‘gönüllerin şampiyonu’ ünvanını da göğüslerine astılar.
36. dakikada Arda’nın ısrarcılığı, baskıyla aldığı top ve gol pozisyonuna gönderdiği anlar sezonun resmi gibiydi. Şampiyonluk sancısı çeken Cim Bom’un, mutluluğu hep solunu kullanan Hakan Balta’nın bu geceye özel sağ ayağından çıkan füzesiyle perçinlenince, taraftarının çılgınca sevinci içinde filmin mutlu sonu Ali Sami Yen’de gelmiş oldu.
Bu maçın taktiği olmaz, böyle gecelerin eleştirisi de anlamsızdır. Cevat hocadan başlayarak, kalbini ortaya koyan tüm Galatasaraylı futbolcuların da mücadelelerinden ötürü alınlarından öpülmeleri hakkıdır.

YORUM YAZ