MENÜ

Ah Bobo, vah Deivid!

Abone Ol Google News

Gereksiz yere oyundan atılan Bobo, bu maçta oynamalıydı. Kilit oyuncular Delgado ile Cisse olur. Beşiktaş kaybederse değişim yaşar

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın kilit oyuncuları kimler olur?
Matias Delgado ve oynarsa Cisse olur. Hücumcularını etkin olarak kullanabilmesi için Matias Delgado’nun mutlaka bu maçta ekstra işler yapması gereklidir. Şu andaki futbol yapısına bakarsanız da Delgado’dan başka bunu yapacak kimse yok gibi görünüyor. Cisse ise özellikle çok koşmaya başlayan, iyi mücadele eden ön liberolar savaşının baş aktörü olmalıdır. Aksi takdirde, Beşiktaş’ın orta sahası düşer. Sürpriz adamı Tello olacaktır maçın. Kayıbı ise bu maçta oynamayacak olan Bobo’dur.

-Bobo’nun eksikliği Kartal’ı nasıl etkiler?

Deivid gibi lüzumsuz yere oyundan atılan Bobo, bu maçta Holosko ile birlikte olmalıydı. Özellikle Lugano ve Edu ikilisini, yaslanarak, fizik olarak rahatsız edebilecek ve Holosko’ya koşu açabilecek oyun rahatlığını Beşiktaş istediği gibi bulamayacaktır Bobo’nun yokluğunda. Holosko ve Nobre iki gezen santrfor tipi olduğu için Bobo tipinde duvar yapabilecek sağlam bir santrfor eksikliği, Beşiktaş için derbi öncesi şanssızlıktır.

-Ertuğrul Sağlam nasıl bir taktik izlemeli?
Beşiktaş kendi sahasında geri düştüğü puan cetvelinde öne çıkmak, bıraktığı liderliği geri almak istiyorsa, takımı birbirine mutlaka yakın oynatmalı. Compact bir oyun planı uygulamalı. Fenerbahçe’de, Alex’den çıkacak takım savunmasını bozacak toplar ve orta sahada iyi pas yapan oyuncuların arasına, kendi oyuncularını sokarak pas alışverişini bozmalı.

-Fenerbahçe’nin Chelsea sınavı, Beşiktaş’ı etkiler mi?
Beşiktaş, Fenerbahçe’nin maçlarıyla ilgilenmez. Şu anda bulunduğu durum itibariyle, mutlak kazanmak ve kaybettiklerini geri almayı düşünür. Chelsea maçına yönelik herhangi bir düşüncesi olur ise Beşiktaşlılar’ın, büyük yanılgı olur. Beşiktaş, kendi ipini kendi kesmek için sahaya çıkacaktır.

-Beşiktaş kaybederse ne olur?
Beşiktaş kaybederse, değişim olur. Kimse ligdeki hedefinden de uzaklaşmış ve diğer hedeflerini kaybetmiş bir Beşiktaş’ta, değişim olmayacağını iddia edemez. Yapılan transferler, harcanan paralar ve konulan hedefe bakarsak, ne demek istediğim daha iyi anlaşılabilir.

Haberin Devamı

Deivid, derbi için en büyük kayıp. Aurelio, takımın sigortası, Kezman da maçın adamı olabilir. Yenilgi Fenerbahçe’yi fazla etkilemez
-Fenerbahçe’nin kilit oyuncuları kimler olur?
Kezman, Alex’in oyun içindeki etkinliğine göre Fenerbahçe’de maçın adamı olabilir. Aurelio baskı altındaki Fenerbahçe’nin sigortası olacaktır. Gökhan ise, önünde Deivid olmamasına rağmen Tello-İbrahim Üzülmez arasını çok iyi kullanacaktır. Sol taraftaki Beşiktaş çıkışlarını, kendi avantajına çevirebilecek

-Fenerbahçe, cezalı Deivid’i arar mı?
Nereden çıktığını anlamadığım o tuhaf el temasıyla Deivid atıldığında, derbi için ‘işte büyük kayıp’ demiştik. Kanarya’nın oyun planına baktığımızda, bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu daha iyi anılıyoruz. İbrahim Üzülmez’in son haftalarda düşen performansı, Tello’nun öne çıkınca yarattığı tehlikeleri, Gökhan-Deivid ikilisi hem önler, hem de Kartallar’ın ağlanacak tarafı olarak kullanılabilirdi. Deivid’in zaman zaman içeriye girerek açtığı boşluktan, Gökhan’ın getireceği etkili topları Fenerbahçe arayabilir.

-Zico’nun taktiği ne olmalı?
Her iki sonucun yarayacağı bir maça çıkıyor Fenerbahçe. Galibiyet kaymaklı ekmek kadayıfı olur ama beraberlik de deplasmanda alabileceği iyi bir sonuç. Holosko’nun koşu alanını daraltırsa, Nobre’nin final vuruşlarına önlem alırsa ve Tello’nun gol bölgesine taşıdığı toplara önceden basarsa, Alex de hata yapan iki stoperin arasına Kezman’ın koşu yoluna pas atabilirse Fenerbahçe istediği sonucu alır.

-Chelsea sınavı, Fenerbahçeli oyuncuları etkiler mi?
Eğer derbi olmasaydı belki Chelsea maçının düşünce dağınıklığı oluşabilirdi. Futbolcular da biliyorlar ki, Chelsea maçındaki herhangi bir istenmeyen sonuç, ellerinde sadece Süper Lig’i bırakacak Ne olursa olsun ezeli rakipleriyle oynayacakları bilinciyle önceliği Beşiktaş’a vereceklerdir.

- Fenerbahçe yenilirse ne olur?
Geçen senenin şampiyonluğu, bu senenin Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali ve yapılacak büyük transferlerle önümüzdeki sene Devler Ligi’nde iddialı olunmasıyla ilgili haberlerin çıkması, mutlak bu debiden galip ayrılmak istemesine rağmen, Fenerbahçe’nin mağlubiyeti de onun ruhunu okşayacak artılardır. Rakibi gibi ya hep ya hiç maçı değildir, bu maç Kanaryalar için.

Haberin Devamı
YORUM YAZ