MENÜ

73. dakika adeta mesaj veriyor

Abone Ol Google News

Galatasaray, Alanyaspor'dan sonra bir başka Akdeniz deplasmanında ilk yarısını 0-0 kapattığı mücadeleyi ikinci yarıda bulduğu gollerle kazanmayı bildi. Mücadele aslında Galatasaray için 'Acaba' dedirtecek şekilde başladı. Diğer yandan da beklediğimiz gibi Barış Alper ile Youcef Atal arasında geçen bir ilk 45 dakika izledik.

Haberin Devamı

Adana Demirspor'un ilk saniyelerde bulduğu net pozisyon ve Muslera'nın kurtarışı karşılaşma boyunca neler izleyeceğimizin kısa bir özeti gibiydi. 

MUSLERA SADECE İYİ BİR KALECİ DEĞİL

Karşılaşmaya büyük oranda Muslera'nın kurtarışları damga vursa da gözden kaçan bir detay daha var. Aynı zamanda muhteşem bir oyun zekasına sahip. İlk saniyelerde Adana Demirspor'un bulduğu pozisyonun ardından savunma arkasına atılan toplarda, savunmanın ağır kaldığı her pozisyonda kalesini terk ederek tehlikeyi önlemeyi başardı. Bunun için sadece iyi kaleci olmak yetmiyor, oyun ve rakibi okuyabilme özelliği de gerek.

TECRÜBE DEVREYE GİRDİ

Muslera'nın ardından Galatasaray'da maça damga vuran bir diğer isime kuşkusuz maçta iki asist yapan Dries Mertens oldu. Takım arkadaşlarına tam 10 kez şut pası veren takımın beyni olmayı başarmış isim Mertens, dört isabetli ortanın yanı sıra tam altı kez rakipten top kapmayı başardı.

Haberin Devamı

73. DAKİKADA YAŞANANLAR MESAJ VERİYOR

Mertens'in öyle bir aidiyeti var ki, 73. dakikada Adana Demirspor ceza sahası yayında kaybedilen topta, Adana Demirspor'un hızlı hücumunu 40-50 metre depar atarak kovaladı ve takımının savunmada az adamla yakalanmasına engel oldu.

Aynı dakikada orta alan çizgisinin sol tarafında topla buluşan Mario Balotelli'ye Galatasaraylı oyuncular maç 2-0 olmasına rağmen aynı anda tam dört kişiyle baskı yaptı.

Sözün özü, Galatasaray'ı bu zorlu deplasmanda iki 38 yaşındaki ismi Muslera ve Mertens adeta zafere götürdü.

YORUM YAZ