MENÜ

Tak tak tak Sestak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray, ilk yarıda savunma futbolu oynuyormuş gözükmesine rağmen, aslında oyunun iki yönünde de etkili oldu. Karşısında ne oynayacağına karar verememiş bir takım bulması da Galatasaray’ı başarılıymış gibi gösterdi.

Ankaragücü, savunmasını kalabalık tutup, üzerine geleceğini düşündüğü Galatasaray’ın boşalttığı sahalarda kontratak oynamayı düşünmüştü diyemeyeceğiz, düşünür gibi yapmıştı. Ancak Galatasaray savunmasındaki dengeli oyunu buna izin vermedi. Ne ileri gidebilen ne de geri gelebilen Ankaragücü, oyunda dağıldığı bir anda golü yedi.

Hagi’nin Galatasaray’daki bu maç için oyuncu seçimi de enteresandı. Rumen teknik direktör, sarı kart sınırındaki tüm oyuncularını, bir hafta sonraki Fenerbahçe maçına saklayabilmek için yedekte bırakmayı seçmişti. Ankaragücü’nde ise geçen haftaki Konyaspor galibiyetinin mimarı Vittek’in hastalığı nedeniyle oynayamaması en büyük eksikliğiydi.

Ankaragücü ikinci yarıda soyunma odasından ne oynayacağını bilerek döndü. Bu tür maçlarda savunma yapmanın bir yarar getirmeyeceği oyunculara net bir şekilde anlatılmıştı. İşte o Ankaragücü, kısa sürede Sestak ile beraberliği buldu. Galatasaray da galibiyete şartlanmıştı ve Pino’nun muhteşem füzesi geldi. Ankara takımı bu golle oyundan düşmedi ve atak yapısını bozmadı. Son 10 dakikada Sestak iki gol daha bularak, hat-trick yaptığı düelloda takımına üç puan getirdi. Ankara takımının başında çıktığı iki maçı da galibiyetle kapatan Mesut Bakkal ise bir anlamda iyi yere dükkan açtığını gösterdi.

YORUM YAZ