MENÜ

Güvenoyu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş ilk 13 dakikada bulduğu üç golle, Ertuğrul Sağlam’dan Mustafa Denizli’ye sancısız ve dikey bir geçiş yaptı. Denizli yönetimindeki ilk maçta oyuncular, özellikle ilk yarıdaki olumlu futbolla ve ardı sıra gelen gollerle seyircinin tam desteğini de yanlarına aldılar.
Beşiktaş maça 3-5-2 dizilişi ile başladı. İlk üç atağı golle sonuçlanınca, rakibin tüm şifreleri çok erken çözülmüş oldu. İkili forvetin arkasında Tello oynadı ve yaptığı asistlerle de gerçek yerinin sol kanat değil, burası olduğunu göstermeye çalıştı. Böylece Delgado’ya da daha kreatif işler yapma fırsatı doğdu. İlk yarıda Beşiktaş’ı, gereksiz yere gördüğü üç sarı kartın dışında, tedirgin eden başka bir unsur olmadı. Siyah-Beyazlılar kanatları iyi kullandı ve enine yayılınca, Gençlerbirliği savunma oyuncuları arasında büyük boşluklar oluştu. Gollerde bu boşlukların yanı sıra, rakip oyunculardan Koray ve Hakan Aslantaş’ın da ciddi katkıları vardı.
İlk yarının son 8 dakikası ile ikinci yarının hemen başında, Gençlerbirliği baskısının geldiği dönemi, Beşiktaş en az hasarla atlattı ve 37’de Kahe’nin ceza alanı içerisinde düşürülmesini hakem cezasız bıraktı. Zaten bir sarı kartı bulunan İbrahim Üzülmez’in ikici 45’de yaptığı penaltıda ise kırmızı kart riski fazlaydı. Son dakikalarda Ali Tandoğan’ın rakibinin beline sarılması abartılı, Engin’in rakibini iterek verdiği karşılık ise abartının çok daha fazlasıydı ki; Engin bunun sonunda kırmızı kart gördü.
Beşiktaş, zor geçmeye aday bir maçı kolay kazandı. Üstelik ilk kez çıktığı suni çim üzerinde oynamanın dezavantajını da yaşamadı. Siyah-Beyazlılar için bu bir geçiş maçıydı ve olumsuz sonuçlar doğurabilirdi fakat sonuçta güvenoyu vardı.

YORUM YAZ