MENÜ

En zor gece

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarını kazanıp, evlerinde rahat koltuklarına uzanmış Galatasaray maçının sonucunu beklerken, Sarı-Kırmızılar bu sezonun en zorlu gecesine hazırlanıyordu.
Gece zorluydu, çünkü zemin ikinci dünya savaşından yeni çıkmış gibiydi. Gece zorluydu. Çünkü, Gençlerbirliği can derdindeydi. Gece zorluydu, Galatasaray’ın teknik direktörü yoktu. Tüm bunların yanında delicesine yağan yağmur da futbolcuları fazlasıyla etkiliyor ve maçtan kopartıyordu.
Maç öncesinde Galatasaray seyircisi beyaz mendil sallayıp Federasyonu istifaya davet etti. Belli ki akılları bir gün önceki Fenerbahçe kaçında kalmıştı. Devit’in penaltısını ve hakemin maçı gole kadar uzatmasına tepkilerini böyle ortaya koydular. Bunun doğal sonucu olarak, hakemin bu maçtaki her kararına tepki gösterdiler. Yani tribünlerden hakemle oynadılar.
Galatasaray, bu sezonun en zor ve en kritik maçını bu olumsuz şartlar altında oynamak zorunda kaldı. Her iki takımın da galibiyete ihtiyacı vardı. Ama şartlar, ortaya iyi futbolun çıkmasını engelleyecek kadar kötü olunca takımlardan iyi futbol beklemek de insafsızlık olurdu.
Gençlerbirliği özellikle ikinci yarıda baskısını arttırdı. Son 15 dakika içinde üst üste gol pozisyonlarına girdi. Golü de, golle yakın oynadığı dakikalarda yedi. Galatasaray’ın maç içerisinde yakaladığı en önemli pozisyon, ikinci yarıda Okan’ın direkten dönen kafa şutuydu.
Galatasaray’ın puan kaybetmesi halinde Fenerbahçe büyük avantaj elde edecekti. Sarı kırmızılılar, yenilmenin ucuna kadar geldiler ama, son dakika golüyle bu zorlu geceyi kayıpsız geçmesini bildiler. Bu sonuçta da en büyük destekçileri, tribündeki susmayan seyircileri oldu.
Futbol adına bir şeyler söyleyebilmenin zor olduğu maçın sonucu, üç takımın şampiyonluk mücadelesine devam edeceğini gösterirken, Gençlerbirliği adına ise alarm zilleri her zamankinden daha hızlı çalmaya başladı.

YORUM YAZ