MENÜ

En durgun Galatasaray

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kupada 3 büyüklerden sadece Galatasaray var. Onlar da sakatlar ve cezalılar nedeniyle yarım takım. Kenarda teknik direktörleri, sahada golcüleri yok. Çift ayaklı maçın ilk ayağını kazasız atlatmak istiyorlar. Hedeflerini maçın başındaki diziliş bile ele veriyor. Geri dörtlü çıkmadan oynuyor. Mehmet Güven ve Ayhan çift stoper. Nonda, Arda ile orta sahada ve tek forvet Serkan Çalık. Oyun alanının tamamında ise Gençlerbirliği çok kalabalık.
Oyunun kalitesi yarı finale yakışmadı. Gençlerbirliği üstünlüğü sağladı. Biraz akıllı olsa üç yapar, 2. ayağı formalite haline bile getirebilirdi.
Tuna’nın ceza alanı içindeki ekstra mücadelesi ile Burhan’ın ayağından ancak bir gol bulabildi.
Kupanın final öncesindeki en önemli maçında, lig dahil bu sezonun en etkisiz Galatasaray’ını seyrettik. Hücuma çıkamaması bir yana, üç pası bile doğru düzgün yapamadı. Maçın bazı bölümünde Gençlerbirliği oyuncuları da onlara ayak uydurdu. Kısır mücadelede ne kaleciler kalesinde devleşebildi, ne hücumcular görevlerini yapabildi. Gözler Ümit Karan ve Hakan Şükür’ü fazlasıyla aradı.
Galatasaray çaresizlik içinde tüm sezonda ancak bir dakika forma şansı bulabilen Okan’a, sonrasında biraz kilo aldığı gözden kaçmayan Hasan Şaş’a forma şansı verdi.
Gençlerbirliği zor girdiği gol pozisyonlarını kolay harcadı. Turu getirebilecek ikinci golü bulamadı. Oysa, yakalayacağı en zayıf Galatasaray kadrosunu ve oyun şeklini bulmuştu ama bundan yararlanamadı. Galatasaray, yenilmesine rağmen ikinci maç için avantajlı sayılabilecek sonuçla sahadan ayrıldı.

YORUM YAZ