MENÜ

Kadınlarla Zevkli Saatler !

Abone Ol Google News

Fransa Açık’ta Nadal karşısında geçirdiği talihsiz bir sakatlık sonrasında tenisi bırakma noktasına gelen Alman tenisçi Sacha Zverev, uzun uğraşılar sonunda tenisin doruklarına yine Roland Garros’ta dönüş yaptı. Sıralaması dondurulmuş olduğundan 22. seribaşı olarak girdiği turnuvada Tiafoe, Dimitrov ve bilhassa Arjantinli Etcheverry gibi müthiş bir toprak oyuncusunu yenerek yarı-finale yükseldi. Şimdi karşısında tipik bir geri oyuncusu olan Norveçli Ruud var. Bu maçı kazanabilmesi için yegane şansı kendi oyununu Norveçliye kabul ettirmektir. Eğer onun geri oyununa ayak uydurmaya çalışırsa tüm emekleri boşa gitmiş sayılır.

Haberin Devamı

Danimarka’dan çıkan belki de en müthiş yetenek olan Rune’yi bile pes ettirdi Ruud. Hani geri oyunundan sıkılıyoruz ama bu adam da bu oyunun hakkını gerçekten veriyor. Zverev’i yeneceğini tahmin ediyorum. Ama fileyle hiç arası yok!
Alcaraz, komşunun çocuğu Tsitsipas karşısında güzel bir antrenman yaptı. Üç sette rakibini derledi toparladı ve soyunma odasına teslim etti. Tsitsipas arkasında sorgu yargıcı gibi bekleyen pederinden bir an önce soyutlanmazsa zirveyi daha çok arar. Gittikçe köreliyor tenisi. Oyununa yeni hiçbir şey katmadı yıllardır.

Haberin Devamı

Djokovic ise mükemmel ötesi bir tenis ile Khachanov’u dört sette geçti. Gerçekten bu adamın atletik yapısı ile hırsına hayran olmamak elde değil. En olmadık yerlerden puan çıkartabilen bir tenisçi. İkincisi yok! Tehlikeli bir rakip olan Rus’u resmen bitirdi. Adam izleyicilerin desteği ile ayakta durmaya çalıştı son sette…Yoksa üçüncü setteki durumdan beter olacaktı.
Yarınki Alcaraz-Djokovic maçının favorisi İspanyol’dur benim için. Ama Nole bu. Şapkasından neler çıkarabileceğini kimse kestiremez.

Kadınlarda ise Dünya 1 Numarası Polonyalı Swiatek rakiplerini emin adımlarla geçiyor. Kadın bugüne kadar tek set yitirmediği gibi 4 seti de halkayla aldı. Bir rakibi de maçı bile bitiremedi! Çeyrek-finalde ise koskoca ABD’nin yegane ümidi Gauff ona ancak iyi bir antrenman verdi. Epey estetik vuruşlarla dolu bir maç izledik.

Feleğin çemberinden geçmiş Brezilyalı Haddad Maia ise Ons Jabeur’u üç sette geçti. Tunuslu ağır-abla birinci servisini bir türlü oturtamayınca, Brezilyalı onun pamuk gibi ikinci servisinden olanca yararlandı. Hele ki ilk seti verip ikinci seti ucundan alınca kendine güveni arttı ve son set 6-1 gibi uçuk bir skorla bitti. Zevkli bir maç izledik
Önceki yazımdaki tahminim bir Swiatek-Sabalenka finaline doğru gidişti. Kanım değişmedi.
Yarın Cuma, erkekler yarı-finalleri, Cumartesi kadınlar finali, Pazar da erkeklerin finali var.

Hoşkalınız.

YORUM YAZ